Prepară-i micuţului tău un amestec din puţină glicerină vegetală, mentă şi lămâie. După fiecare masă, îi dai medicamentul astfel obţinut, pentru ca imunitatea lui să se întărească în lupta cu răceala.
Un ceai concentrat de anason sau lămâie este un remediu potrivit. Lasă- l să fiarbă până când apa scade la jumătate şi apoi strecoară bine amestecul. Adaugă miere din belşug, sirop de arţar şi glicerină vegetală. Medicamentul se ţine la frigider şi se administrează de două ori pe zi.
Băile fierbinţi în care se adaugă câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sunt cea mai rapidă soluţie pentru ca febra să scadă. Când îţi îmbăiezi copilul, ai grijă să îi fereşti zona ochilor şi să nu înghită din apă din cadă.
Mierea de albine are proprietăţi dezinfectante şi se poate folosi pentru masarea gingiilor inflamate. Tot pentru durerile de dinţi, amestecă ceai de muşeţel cu un ou bătut şi tamponează uşor gingiile. În acelaşi scop, adaugă câteva picături de ulei esenţial de muşeţel şi migdale într-un pahar cu apă şi masează uşor obrajii şi maxilarul micuţului
Levănţică pentru zgârieturi şi julituri
Rănile superficiale dispar mai repede dacă sunt tratate cu ulei esenţial de levănţică, diluat în apă.
Ceaiul de muşeţel este cea mai bună soluţie pentru a echilibra nivelul de hidratare al copilului tău. Sunt recomandate atât infuziile, cât şi compresele calde, aplicate înainte de culcare.
Ghimbirul şi salvia sunt eficiente atunci când vezi că puiul tău dă semne de slăbiciune şi astenie. Aceste două plante întăresc organismul şi îndepărtează simptomele răcelilor.
Echinaceea pentru transpiraţie excesivă
Extractul de echinaceea este eficient împotriva febrei şi combate transpiraţia excesivă. Un efect asemănător îl are ceaiul de lămâie sau chiar citricele consumate la fiecare masă, când copilul este răcit.
Infuziile de mentă calmează durerile stomacale şi indigestiile, acţionând precum un pansament gastric.