– ECHINACEA. Este utilizată în special pentru a se lupta cu bacteriile şi virusurile, întârind în acelaşi timp sistemul imunitar slăbit. De asemenea, este eficientă în tratarea infecţiilor respiratorii, a răcelilor şi a gripelor.
– USTUROIUL. Este o plantă care are capacitatea să trateze o simplă infecţie, dar şi virusuri sau infecţii puternice, prin conţinutul bogat de alicină, ingredientul activ al usturoiului. Mai mult, conţine extrem de mulţi antioxidanţi care omoară bacteriile şi radicalii liberi din sânge, protejând astfel, sistemul imunitar.
– CEAPA. Este cunoscută şi folosită ca remediu in diferite afecţiuni. Are în compoziţia sa numeroşi antioxidanţi care ucid bacteriile şi radicalii liberi din sânge, protejând, în acest fel, sistemul imunitar şi întărindu-l. Mai mult, siropul din ceapă este excelent pentru cu tusea, în special cea seacă.
– EUCALIPTUL. Este un antiseptic natural, folosit şi ca un puternic antiinflamator. Are proprietăţi expectorante, descongestionante, antivirale şi antiseptice şi de aceea specialiştii îl recomandă în majoritatea afecţiunilor respiratorii: răceală, guturai, tuse, faringită, pneumonie şi pleurezie.
– MUGURII DE PLOP. Prin studii de specialitate s-a arătat că există cinci substanţe prezente în acelaşi timp în propolis, ca şi în mugurii de plop, dintre care trei au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care conferă puternice acţiuni antiinflamatorii, analgezice, antifebrile şi sudorifice.
– CHIMENUL. Uleiul esenţial extras din acest condiment are un conţinut important de compuşi antibacterieni, care pot întări sistemului imunitar, prevenind răcelile.
– CUIŞOARELE. Sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, antinevralgice, anestezice locale şi anticoagulante. Astfel, produsul acţionează asupra unui spectru larg de germeni patogeni, fiind în acelaşi timp antiinflamator, imunostimulent, antifebril, expectorant şi emolient.
 
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News