Legumele şi plantele medicinale vă calmează durerile de stomac
Aveţi dureri în coşul pieptului care se potolesc doar dacă mâncaţi ceva? Cel mai probabil, aveţi ulcer gastric. Odată diagnosticată, această frecventă boală digestivă nu trebuie ignorată, pentru că, în timp, poate produce la complicaţii foarte grave. Stresul, consumul de alcool sau de prăjeli sunt doar câţiva din factorii care duc la apariţia rănilor ulceroase. Libertatea vă învaţă cum să depistaţi dacă suferiţi de această afecţiune, dar şi ce trebuie să faceţi pentru a vă proteja de ea.
Durerile în «coşul» pieptului sunt primul simptom
“În funcţie de localizare, vorbim de două tipuri de ulcer: gastric şi duodenal”, spune dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls din Capitală. Conform acestuia, cel mai frecvent simptom al afecţiunii îl reprezintă durerile în “coşul” pieptului.
“Apare senzaţia de foame şi, odată ce mâncaţi un pic, durerile dispar”, explică specialistul. Primăvara şi toamna sunt anotimpurile în care ulcerul se face, cu precădere, simţit. Depistarea lui, dar şi stabilirea stadiului bolii se realizează printr-o endoscopie digestivă superioară sau, dacă este de natură infecţioasă, prin analiza sângelui.
“Este foarte important să urmaţi tratamentul şi regimul alimentar recomandate de medic. Netratată, afecţiunea se poate agrava. Ulcerul gastric poate conduce chiar la cancer”, declară dr. Luca. Chiar dacă, la ora actuală, ulcerul reprezintă una dintre afecţiunile care dau mari bătăi de cap medicilor chirurgi, bisturiul trebuie să fie ultima soluţie. Terapiile naturiste, alături de un stil de viaţă echilibrat, pot ajuta la preîntâmpinarea agravării ireversibile a bolii.
Boala poate fi provocată de o bacterie
Ce trebuie să evitaţi
Evitaţi: alcoolul, cafeaua, băuturile carbogazoase, carnea grasă sau sărată, brânzeturile fermentate, laptele bătut, untura, slănina, maioneza, dulciurile concentrate, usturoiul, ceapa, ardeiul iute, fructele acre, nucile, alunele, condimentele iuţi (piper, hrean, muştar etc.)
Beţi apă plată
– Încercaţi să aveţi o alimentaţie echilibrată. Nu trebui să lipsească legumele şi fructele proaspete, dar nici nu exageraţi cu acestea;
– Evitaţi gustările uşoare şi dese care cresc aciditatea gastrică;
– Mestecaţi alimentele temeinic, în linişte, fără să vă grăbiţi;
– Temperatura alimentelor trebuie să fie potrivită. Şocurile termice provocate de hrana foarte rece sau, dimpotrivă, prea fierbinte agravează rănile ulceroase;
– Optaţi pentru preparate fierte, înăbuşite sau la grătar. Feriţi-vă de prăjeli;
– Se recomandă apa plată şi, în general, băuturile necarbogazoase;
– Cina trebuie luată cu cel puţin trei ore înainte de culcare.
Pe lângă regimul alimentar obligatoriu, vă puteţi îmbunătăţi sănătatea şi cu produse naturale, dintre care vă recomandăm:
Gastrophyt – Laboratoarele Medica: Conţine alţ vera, gălbenele şi melisă, ceea ce face ca produsul să fie util în ulcer gastric şi duodenal, mai ales în gastritele hiperacide, pentru colicile gastrointestinale sau ulcerele cauzate de stresul cotidian.
Administrare: o capsulă de 3 ori/ zi.
Preţ:
Haritaki Herba Ayurvedica : Dacă este vorba de hiperaciditate gastrică, ulcer, constipaţie, flatulenţă, herpes, acest produs este binevenit. Se va urma o cură de 3 luni.
Administrare: o capsulă de 3 ori/ zi.
Preţ: 30 lei
Ulcerofit (Fares): Vă ajută în cazul ulcerului gastric şi duodenal, al gastritelor erozive, având un puternic efect antiinflamator, antihemoragic, antispastic şi cicatrizant.
Administrare: o capsulă de 3 ori/zi.
Preţ: 23,8 lei
Administrare: două capsule/zi.
Preţ: 34,2 lei
Ceaiul U – ulcer şi gastrită (Fares): Este tratamentul cu care ar trebui să începeţi după ce vi s-a depistat un ulcer gastroduodenal. Este util şi în gastrite hiperacide sau în colici intestinale.
Administrare: 3 căni pe zi.
Preţ: 6,5 lei
Produsele prezentate le puteţi găsi în magazinele cu specific naturist din Splaiul Independenţei nr. 2 K şi din str. Lipscani nr. 104.