Vineri, de la ora 18.00, scriitorul Vasile Ernu își lansează volumul II din „Jurnalul la sfârșitul lumii”. Cartea apare la editura Cartier, iar la lansare vor fi prezenți, pe lângă autor, criticul de film și jurnalistul Victor Morozov și Victor Cobuz (Observatorul cultural).

O jumătate de oră mai târziu, la ARCA, vor fi prezentate o carte și un proiect online care cercetează impactul rețelelor de socializare asupra vieții noastre. Autorul este fostul redactor-șef al publicațiilor Cotidianul, Adevărul și PressOne, Mihnea Măruță. Este „cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată”, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu, cel care va fi prezent de altfel la lansare. Volumul apare la Editura Humanitas.

Cartea „Identitatea virtuală” e bazată pe teza de doctorat în filosofie susținută de autor la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

„Mi-am dorit să înțeleg ceva mai bine lumea copiilor mei: să descopăr în ce fel se modifică mințile lor sub influența rețelelor de socializare și, mai departe, să aflu dacă nu cumva, cu ajutorul unor instrumente filosofice, pot formula anumite ipoteze cu privire la generațiile următoare”, spune Mihnea Măruță, potrivit unui comunicat de presă. Pe lângă text, volumul conține și elemente hybrid media, concepute în parteneriat cu platforma Upgrade 100. Cititorii vor putea accesa resurse multimedia scanând coduri QR plasate în paginile cărții.

În plus, fiecare dintre cele 10 capitole este însoțit de un episod de podcast – o producție în cadrul căreia autorul detaliază idei din carte împreună cu antreprenorul tech și expertul media Dragoș Stanca, se mai arată în comunicat.

Baconschi, dublă lansare

Sâmbătă, eseistul și diplomatul Teodor Baconschi își lansează volumul „Făclia de smalț. Recomandări iubitoare într-un secol dezordonat”, apărut la editura Polirom. Evenimentul are loc de la ora 11.30 la standul editurii în prezența autorului și a lui Răzvan Bucuroiu, directorul editurii Lumea credinței, și a fostului jurnalist George Onofrei. 

Potrivit descrierii volumului făcute de eseistul Adrian Papahagi, Baconschi recomandă autori, artiști și gânditori, cărți și filme de neocolit, pe listă aflându-se, printre alții, Stendhal și Camus, Monseniorul Ghika, Nicolae Steinhardt și Robert Schuman, Federico Fellini și Horia Bernea.

Puțin mai târziu, de la ora 13.00, Teodor Baconschi mai lansează un volum, de această dată scris împreună cu politologul Alexandru Gussi, „Dificila regăsire a virtuții. Un dialog despre Europa seculară, eroismul ucrainean și sfârșitul imperiului rus”, la editura Spandugino.

Programul complet al Bookfest poate fi consultat aici.

 
 

Urmărește-ne pe Google News