1. Înlocuieşpte sarea cu ierburi aromatice şi condimente. Ierburile aromatice – pătrunjel, mărar, busuioc, cimbru, tarhon, leuştean, oregano, coriandru, măghiran, mentă – dau o savoare deosebită alimentelor. Pentru a nu simţi nevoia de sare, adăugaţi în mâncăruri ierburi aromatice proaspete (verdeţuri) din belşug, conform preferinţelor şi asocierilor potrivite. ceapa şi usturoiul.
2. Utilizează sare de mare sau sare dietetică. O soluţie pentru a înlocui complet sarea fină, rafinată din bucătărie este să foloseşti sare de mare sau sare dietetică. Sarea de mare provine din evaporarea apei de mare, iar uneori poate avea un gust mai puternic decât sarea clasică. Deci sarea de mare sărează mai bine în cantităţi mici. De asemenea, sarea dietetică – un amestec de săruri minerale (66% clorură de potasiu şi 33% clorură de sodiu) are acelaşi gust ca sarea clasică, dar nu este la fel de dăunătoare sănătăţii asemeni celei rafinate.

3. Nu mânca  alimente procesate şi rafinate
De exemplu, evită supele instant, condimentele şi adaosurile pentru ciorbe, conservele de carne sau legume, mezelurile, carnea afumată şi sărată, brânzeturile, murăturile, peştele şi fructele de mare conservate prin sărare, sosurile comerciale (ketchup, muştar, maioneză, chili, soia), chipsurile, sticksurile, covrigeii, biscuiţii etc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News