Potrivit specialiștilor, cantitatea de magneziu (515 mg / 100 g) și de oligoelemente precum zincul (10,2 mg / 100 g) și manganul (1,6 mg / 100 g) este deosebit de relevantă în cazul semințelor de pepene verde. În plus, este de remarcat aportul de proteine (28,3 g / 100 g) și de grăsimi (47,4 g / 100 g), mai ales polinesaturate (28,1 g/100 g).
Consumul de semințe de pepene verde ‘este o bună modalitate de a mări cantitatea de proteine vegetale din dieta noastră. ‘Aceasta ajută la menținerea masei musculare, pe lângă faptul că aduce grăsimi sănătoase care au capacitatea de a regla valorile colesterolului din sânge, afirmă Cristina Lafuente Gómez, dietetician și nutriționist, potrivit Agerpres.
Există însă și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea, ar trebui să se consume ‘o mână de semințe pe săptămână.

 
 

Urmărește-ne pe Google News