Una dintre cele mai exclusiviste și scumpe destinații din lume, Insulele Maldive, s-ar putea scumpi și mai mult după criza Covid, conform Travel+Leisure.
Insulele ar putea fi redeschise turismului internațional în 1 iulie, dar turiștilor li se va solicita să rezerve un sejur de minimum 14 zile.
Aceștia vor solicita viza, care va costa 100 de dolari, înainte de sosire și tot înainte vor trebui să trimită testul Covid negativ. La sosirea pe aeroportul din Male vor mai plăti 100 de dolari pentru retestare.
În Maldive, funcționează aproximativ 200 de resorturi, majoritatea pe câte o insulă proprie. Toate au fost închise, cu excepția celor 10 care au rămas deschise pentru turiști străini care au preferat și și-au permis să fie blocați acolo decât în țara lor.
Alte 26 de resorturi au fost folosite de guvern pentru carantină. Accesul în Maldive a fost oprit din 27 martie. Din iulie, vor putea ateriza doar chartere, zborurile regulate urmând să fie reluate în toamnă. În Maldive, s-au înregistrat 1630 de cazuri pozitive și 5 decese din cauza COVID-19.
Thailanda se redeschide în iulie, regele se plimbă cu bicicleta în Germania
Thailanda se află în stare de urgență până în 30 iunie, urmând să se redeschidă turismului extern din 1 iulie, conform Lonely Planet.
Nu au fost încă anunțate condițiile în care vor fi primiți turiștii străini, dar se intenționează deschiderea doar anumitor insule.
În Thailanda au fost confirmate 3077 de infecții cu coronavirus și s-au înregistrat 57 de decese.
Țara asiatică, vizitată anul trecut de aproape 40 de milioane de turiști străini, va fi serios afectată economic după ce în martie și-a închis granițele.
În acest timp, regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a ales să se izoleze în timpul pandemiei, departe de țara sa, în Germania, la hotelul de lux bavarez Grand Hotel Sonnenbichl, unde ocupă un etaj întreg cu anturajul său de 100 de persoane, printre care sunt și 20 de concubine.
Zilele trecute, a fost fotografiat de presa germană în timp ce se afla cu haremul la o plimbare cu bicicleta. În Thailanda, este interzisă criticarea regelui, această faptă putând fi pedepsită cu 15 ani de închisoare.
Cu toate acestea, atitudinea regelui în timpul pandemiei a atras multă nemulțumire, pe social media, hashtag-ul #WhyDoWeNeedAKing fiind foarte popular.
Accesul la ziarele occidentale care au relatat despre viața regelui în Germania a fost blocat în Thailanda.
Insulele Azore, fără Covid
8 din cele 9 insule portugheze ale Arhipelagului Azore nu mai au niciun caz activ de coronavirus. Pe insula principală, Sao Miguel, mai sunt doar două cazuri pozitive, niciunul internat în spital.
De peste 10 zile nu a mai fost depistat niciun caz nou în aceste insule aflate în mijlocul Oceanului Atlantic, care au înregistrat în total 146 de cazuri și 16 decese din cauza Covid-19.
În această săptămână, printre cei declarați vindecați au fost un copil de trei ani și trei persoane cu vârste între 95 și 97 de ani!
Măsurile de izolare au fost luate rapid, în martie, în Azore, insulele având un guvern regional. Legătura cu continentul a fost păstrată doar prin câteva curse aeriene pe săptămână, pe ruta Lisabona – Ponta Delgada. Toți cei care ajungeau în Azore erau carantinați la hoteluri.
Toate legăturile între insule, atât aeriene cât și maritine, au fost întrerupte din martie până ieri. În aceste condiții, insulele Flores, Corvo și Santa Maria nu au avut niciun om infectat cu coronavirus.
Ieri s-au redeschis și restaurantele și barurile cu măsuri speciale de distanțare. Cei care vor să intre în Azore trebuie să aibă un test negativ sau să accepte să fie testați la aeroport.
La finalul lunii iunie, revin cursele low cost Ryanair între Lisabona și Ponta Delgada. Din iulie, se reiau și zborurile spre continentul american, alături de Azore Airlines, TAP introducând curse spre Boston și Toronto.