Cuprins:
Rețete de turtă dulce
Turta dulce este unul dintre deserturile copilăriei. Este dulcele de care cu toții ne amintim, deoarece era cel mai des pregătit de bunicile și mamele noastre. Din fericire, turta dulce se poate face după o mulțime de rețete, așa că noi îți recomandăm trei rețete simple, iar tu o încerci pe care îți place. Sunt doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi.
Rețetă turtă dulce clasică
Ingrediente:
- 500 g făină;
- 4 ouă;
- 9 linguri de miere;
- 200 g zahăr pudră;
- o linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucsoara, cuișoare, ghimbir, anason;
- o linguriță bicarbonat;
- o lingură zeamă de lămâie.
Mod de preparare turtă dulce clasică:
Se amestecă untul topit cu mierea, zeamă de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, la foc mic. Apoi se lasă la răcit. Între timp, se amestecă ingredientele uscate (cu excepția ouălor). Se combină cele două amestecuri. Se bat ouăle și se adaugă peste ele. Se frământă lent, dar ferm, aluatul de turtă dulce, până la omogenizare.
Dacă încă se lipește de mâini, înseamnă că mai trebuie făină. Aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Se acoperă castronul cu aluat, cu un prosop curat și se lasă să crească cel puțin 30 de minute. Se încinge cuptorul și se tapetează o tavă cu foaie de copt. Se întinde o foaie și se taie forme diverse care se pun pe tavă, la 1-2 cm distanță între. Se dau la cuptor 15-20 de minute.
Rețetă turtă dulce germană
Ingrediente pentru 30 de bucăți:
- aluat- 500 g făină;
- 350 g miere;
- 100 g zahăr;
- 100 g unt;
- un ou;
- o lingură de cacao;
- 10 g bicarbonat de sodiu;
- 3 linguri lapte;
- 40 g mix măcinat fin pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, nucșoară, cuișoare, anason, coriandru);
- glazură- 350 g zahăr pudră;
- un albuș;
- 2-3 picături suc de lămâie.
Mod de preparare turtă dulce germană
Se amestecă mierea cu untul și zahărul într-o crăticioară cu fund gros și se pune pe foc foarte mic. Când zahărul este complet topit, se stinge focul și se lasă amestecul să se răcească 3-4 minute. Se adaugă oul, o lingură de cacao, mixul de condimente și se amestecă bine. Se pune făina dată prin sită în mixul de miere și se frământă până la înglobarea perfectă.
Aluatul va fi extrem de lipicios. La sfârșit se adaugă bicarbonatul dizolvat în 3 linguri de lapte și se frământă aluatul. Se învelește în folie alimentară și se băgă la frigider pentru 24 de ore. A doua zi se împarte aluatul în două bucăți care se întind pe planul de lucru foarte bine înfăinat într-o foaie subțire de 0,3 -0,5 cm grosime.
Se decupează aluatul cu forme care se așază în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se coace turta dulce 10-12 minute. După ce se răcesc se decorează cu glazură.
Preparare glazură: se mixează foarte bine un albuș cu un vârf de cuțit de sare și 2-3 picături de suc de lămâie. Se adaugă treptat zahărul pudră și se mixează până se obține o glazură cremoasă. Pentru glazură colorată se adaugă pigmeți alimentari.
Rețetă turtă dulce glazurată
Ingrediente:
- 250 g zahăr,
- 125 ml apă,
- 150 g + 330 g făină,
- un ou,
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu,
- 50 g unt,
- puțină sare,
- o linguriță de scorțișoară,
- un sfert de linguriță de nucșoară,
- un praf de cuișoare;
- glazură: un albuș, 100 g zahăr, două linguri de apă fierbinte
Incearca si aceasta reteta de post de macarons!
Mod de preparare turtă dulce glazurată
Într-o oală se caramelizează zahărul, peste care se toarnă apa, apoi se pun mirodeniile (scorțișoară, nucșoară și cuișoare) și se amestecă bine. După ce s-a topit se adaugă 150 g făină și se amestecă, apoi se stinge focul și se lasă să se răcorească.
Într-un bol se pune restul de făină cu un praf de sare și bicarbonatul de sodiu, se amestecă puțin și se toarnă amestecul de caramel, oul și untul topit. Se omogenizează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lipicios. Din acest aluat se fac biluțe care se pun într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru un sfert de oră.
Glazura: se amestecă bine albușul cu zahărul și la sfârșit se pun cele două linguri de apă fierbinte. Turtele dulci se trec, reci, prin glazură și se așază pe un grătar.
Sursă foto: 123rf.com