Mix de legume cu pui la grătar
Ingrediente: un piept de pui, patru roşii, 100 g fasole verde, 250 g rucola, 200 g dovleac pentru plăcintă, o ceapă roşie, un ardei gras roşu, sare, oţet balsamic, două linguri de ulei de măsline.
Preparare: se spală rucola si se pune într-un bol. Roşiile se taie în două sau în patru, iar ceapa, mărunt. Fasolea verde se fierbe 10-15 minute, se scurge, se răceşte şi apoi se pune în salată. Dovleacul se curăţă, se taie cubuleţe şi se căleşte în tigaia din teflon cu o linguriţă de ulei, până devine arămiu. Se lasă la răcit şi se pune în castron împreună cu ardeiul gras tăiat în bucăţi mai mari, cu pieptul de pui feliat şi preparat la grătar. Se adaugă sare, restul de ulei şi oţet după gust, apoi se ame
Rucola cu feta şi măsline
Ingrediente: o pungă de rucola de 250 g, trei roşii potrivite sau 10 roşii cherry, 100 g brânză feta, 50 g măsline negre sau verzi, sare, oţet balsamic, o lingură de ulei de măsline.
Preparare: se spală frunzele de rucola şi se aşază întregi într-un castron. Roşiile se spală, se taie felii (cele cherry, în două) şi se pun în bol. Se adaugă brânza tăiată cubuleţe şi măslinele, apoi sare, oţet balsamic şi ulei de măsline.
Crudităţi cu sos de brânză
Ingrediente: un sfert de varză albă, un sfert de varză roşie, trei castraveţi, o legătură de ceapă verde, doi căţei de usturoi verde, un ardei roşu, un ardei galben, două linguri de ulei de măsline, o lămâie, sare, un sos de brânză.
Preparare: se taie varza fideluţă şi se pune într-un castron. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii, iar castraveţii, ceapa şi usturoiul se taie rondele. Se adaugă sare şi lămâie după gust, ulei şi sos de brânză, apoi se amestecă.
Mix cu ou şi bacon prăjit
Ingrediente: o salată verde, o pungă de bruschete Maretti, patru ouă, 100 g bacon, 100 g schwaitzer, sos de salată cu brânză, o lingură de ulei de măsline.
Preparare: se spală salata, se taie în fâşii şi se pune într-un castron. Se fierb ouăle, iar baconul, tăiat “fideluţă”, se rumeneşte într- o tigaie din teflon. Peste salată se pun pâinea prăjită, schwaitzerul dat pe răzătoarea mare, baconul şi ouăle fierte, tăiate în două sau în patru. Peste toate se adaugă sosul de salată şi uleiul de măsline, apoi se amestecă.