Televizorul îngraşă. Privitul la televizor este sinonim cu ronţăiala între mese, plus că, dacă nu eşti atent la ce mănânci, nici nu îţi dai seama când eşti sătul. Când ne uităm la TV, mâncăm de obicei alimente nesănătoase, precum snacksuri sau dulciuri.
Devenim depresivi. Şi nu are nici o legătură cu viziona- rea unui film lacrimo- gen. Lumina artificială emisă de aparat, aşa-numita “lumină albastră”, poate modifica buna-dispoziţie şi duce la simptome similare cu cele ale depresiei.
Provoacă insomnii. Dovezile că privitul la televizor este legat de problemele de somn sunt din ce în ce mai multe. Şi nu doar pentru că stăm târziu în faţa micilor ecrane: lumina artificială este un stimul care, mental, te face să tot amâni momentul când să închizi televizorul. Lumina poate suprima secreţia melatoninei, hormonul somnului, creând dezechilibre. Propune- ţi să închizi televizorul cu o oră înainte de a merge la culcare.
Strică relaţiile în familie. Renunţarea la o oră de televizor pentru o cină intimă sau o plimbare în parc va îmbunătăţi în mod categoric relaţiile cu apropiaţii.
Ne îmbolnăveşte. Uitatul excesiv la televizor măreşte riscul de atac de cord şi de atac cerebral. De asemenea, două ore fără pauze în faţa televizorului sporesc cu o cincime riscul de diabet.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News