Meniurile de la restaurant
Meniurile sunt pline de bacterii, iar cei mai mulţi dintre noi ne spălăm pe mâini înainte să atingem aceste obiecte, şi ulterior să dăm comanda pentru mâncare. Bacteriile si virusurile de pe meniuri pot rezista 18 ore pe un obiect, mai ales dacă este un restaurant foarte frecventat. Cel mai indicat este să ne spălăm pe mâini după ce dăm comanda!
Recipientele pentru condimente
Acestea conţin cam aceeaşi germeni care se găsesc şi pe meniuri. Este destul de incomod să mergem la toaletă pentru a ne spăla pe mâini de fiecare dată când folosim solniţele, de aceea, cel mai indicat ar fi să folosim şerveţele umede pentru dezinfectarea respectivului recipient .
Săpuniera
Aproximativ 25% dintre recipientele de săpun din toaletele restaurantelor sunt contaminate cu bacterii fecale. Dupa ce aplicăm săpunul e bine să frecăm mâinile pentru măcar 15-20 secunde iar apoi nu mai atingem cutia de săpun, ne informează ziare.com
Cabinetul doctorului
În timp ce aşteptăm la doctor, suntem tentaţi să răsfoim revistele de pe masă, obiecte care sunt atinse zilnic de oameni bolnavi. Dacă nu vrem să ne plictisim, e bine să ne aducem o revistă de acasă.
Feliile de lămâie din cocktail
Atunci când comandăm un cocktail, rugaţi barbanul să nu pună felii de lămâie sau portocală pe margina paharului. În general, acestea nu sunt spălate şi sunt pline de bacterii, inclusiv E-coli. Trebuie să evităm şi ceaiurile cu felii de lâmâie. Cel mai indicat este să stoarcem zeama lămâii în ceai.