Partenerul activ este mai expus
Potrivit celebrului medic bucureştean, în cazul unui partener infectat, contactul sexual bucal, realizat prin manevre de felaţie sau cunnilingus, este mai riscant pentru cel care oferă plăcere. “Infectarea cu diferiţi viruşi, printre care şi HPV sau HIV, se face prin sânge, salivă, secreţii vaginale şi lichid spermatic, care conţin germenii bolii existente. În contact cu suprafeţele, în special cele cu leziuni, ale partenerului poate apărea îmbolnăvirea partenerului sănătos”, explică specialistul, în lucrarea sa.
Viruşii fatali care se transmit pe cale bucală
– Virusul hepatic B conduce în multe situaţii la hepatita cronică, maladie ce evoluează până la ciroză hepatică şi, frecvent, la deces.
– Virusul hepatic C provoacă, în foarte multe cazuri, afecţiuni grave ale ficatului. El este responsabil pentru 30% din îmbolnăvirile de ciroză sau de cancer hepatic.
– HPV a fost depistat la peste 90% din pacientele cu cancer de col uterin. La bărbaţi, cele mai noi studii arată că tulpinile de HPV sunt cauza celor mai multe tumori bucale şi orofaringiene.
Citeşte şi: Sexul oral, mai periculos decât fumatul