Oul de emu Este atât de frumos natural, încât nu are nevoie de nici o vopsea. Oul de emu cântăreşte 850 g (echivalează cu circa 10 ouă de găină) şi are aceeaşi textură şi culoare, verde închis, pe toată suprafaţa. Ca să fierbi unul, ai nevoie însă de o oră şi 45 de minute, aşa că mai bine îl păstrezi de decor, în stare naturală, sau îl pictezi
Oul de prepeliţă Sunt sănătoase şi, faţă de oul de găină, au un conţinut de 5 ori mai mare de fosfor, de 7,5 ori mai mult fier şi de 6 ori mai multe vitamine B1 şi B2. Şi acestea se pot vopsi, dar ies ceva mai închise la culoare, din cauza petelor pe care le au.
Oul de gâscă E bogat în proteine, vitamina B12, seleniu, riboflavină, acid folic, fier şi fosfor, dar conţine şi mult colesterol. E însă foarte gustos şi poate fi consumat atât fiert, cât şi prăjit. Pentru că sunt albe, culoarea prinde uniform pe toată suprafaţa lor.
Oul de struţ Are circa 1,7 kg, iar conţinutul lui echivalează cu 25 de ouă de găină. Oul de struţ e foarte sănătos, pentru că nu conţine colesterol, dar poate fi consumat numai sub formă de omletă. Fiert, nu ar putea fi curăţat de coaja groasă de 4-5 milimetri. Conţinutul oului se extrage printr- o gaură, făcută cu dalta şi ciocanul. Coaja rămasă poate fi pictată pentru a obţine un obiect de decor.
Oul de raţă Cântăreşte cam 60 g şi conţine 42% apă, 7% proteine, 8% grăsimi, 1,6% colesterol, dar şi carbohidraţi. Oul de raţă este foarte bun pentru calmarea tusei şi poate fi util în hipertensiune, insomnii şi probleme digestive. În ciuda nuanţei vernil a cojii, aceasta este un bun suport pentru vopsea.
Oul de găină Conţine 0,8% colesterol, 72% apă şi 14% proteine, dar e bogat şi în grăsimi. Datorită conţinutului de lecitină, oul de găină este vital în dispersarea depunerilor periculoase de colesterol. Este mai bogat în zinc şi conţine vitaminele A, D, E şi B12. Fierte sau prăjite, aceste ouă fac bine memoriei. Indiferent dacă sunt albe sau roşiatice, ouăle de găină sunt ideale pentru vopsit.