Fresh cu gheaţă mărunţită
Ingrediente: o felie de pepene de 300 g, 5 cuburi de gheaţă.
Preparare: Se taie miezul felii (doar partea roşie) şi se curăţă foarte bine atât de sâmburii albi, cât şi de cei negri.
Două feliuţe se păstrează întregi, iar restul se pasează cu furculiţa sau se mixează, până devin un suc consistent.
Acesta se pune într-un pahar înalt, apoi se adaugă feliile întregi şi cuburile de gheaţă sfărâmate. Se bea cu paiul.
Frigărui cu mozzarella şi cu mentă
Ingrediente: o felie mare de pepene, o bucată de mozzarella de 400 g, câteva frunze de mentă, 4 beţe pentru frigărui.
Preparare: Se taie miezul de pepene în cuburi de 3-4 cm şi se curăţă de sâmburi.
La fel se taie şi mozzarella, apoi se aşază pe beţele de frigărui, alternativ, câte o bucată de pepene şi câte una de brânză.
Pepene cu îngheţată
Ingrediente: două felii de pepene roşu, o cutie de îngheţaţă de 500 g.
Preparare: Se scoate miezul de pepene, se curăţă de sâmburi şi se taie în cubuleţe de 2 cm.
Acestea se împart egal în patru sau în şase castronele pentru îngheţată, apoi se pun deasupra lor câte două sau trei cupe de îngheţată.
Se servesc la desert.
Cocktail cu feta şi cu nuci
Ingrediente: o jumătate de pepene roşu, 500 g de brânză feta, 100 g de miez de nucă.
Preparare: Se scoate miezul din pepene cu ajutorul unei cupe de îngheţată, astfel încât să arate ca nişte mingiuţe.
Brânza feta se taie în cubuleţe, iar fiecare sfert de miez de nucă se taie în două.
În 6 pahare mari, cilindrice, se aşază alternativ bile de pepene şi cuburi de brânză.
Deasupra se pun bucăţele de nucă.
Specialiştii în preparate culinare au creat dintr-un pepene un castron pentru salată din fructe. Arată spectaculos şi este destul de uşor de făcut, dacă te pricepi cât de cât la treburile bucătăriei. Dacă te pregăteşti să organizezi o petrecere, fură-le modelul! Te asigurăm că îţi vei impresiona invitaţii cu un astfel de coş. Pe lângă faptul că arată bine, dă o aromă specială salatei şi nu trebuie sălat la final.