• Echinacea. Această plantă cu proprietăți antivirale și antibacteriene conține polizaharide care pot ridica nivelul globulelor albe. Sunt recomandate trei grame de Echinacea Purpurea luate zilnic atunci când sunteţi bolnav.
  • Astragalus. Rădăcina acestei plante medicinale poate fi pusă în supe pentru a stimula sistemul imunitar în timpul sezonului rece. Se recomanda să luaţi zilnic 2-6 grame de Astragalus, sub formă de capsule.
  • Usturoi. Pentru a preveni și combate răceala consumaţi usturoi în stare crudă. Un cățel de usturoi consumat zilnic cu diferite alimente este foarte bun.
  • Soc. Această plantă este bogată în quercitina, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice. În plus, socul poate întări sistemtul imunitar. Specialiștii recomandă siropul, care are extract de soc, câte 1-2 lingurițe de patru ori pe zi, timp de 3-4 zile cât vă simțiţi rău. De asemenea, și ceaiul de soc este eficient.
  • Andrographis. Planta reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva răcelii și gripei. Recomandarea specialiștilor este de 400mg de Andrographis de trei ori pe zi după ce apar simptomele.
  • Ghimbir. Curăţaţi o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, tăiaţi aproximativ cinci centimetri, apoi feliaţi această porțiune și puneţi-o într-un recipient cu două cești de apă. Fierbeţi apa și feliile timp de 20 de minute (ținând recipientul neacoperit), puneţi produsul într-o cană, adăugaţi o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie și apoi beţi-l.
  • Extract din frunze de măslin. Are efecte antiinflamatoare și antimicrobiene. Recomandat ar fi să folosiţi extractul sub formă lichidă, puneţi 3-5 picături în apa caldă și faceţi gargară.

Diferențe între alergii şi răceli

Iată care sunt diferențele și caracteristicile dintre manifestările răcelii și ale alergiilor de iarnă:
Alergiile de iarnă: secreții nazale apoase, clare; mâncărimi la nivelul ochilor și al gâtului; simptomele persistă săptămâni; în cazul în care aveți nasul înfundat și strănutați, ar putea fi o alergie de iarnă.
Răceală: secreții nazale modificate; frisoane și dureri de corp; simptomele dispar, de obicei, într-o săptămână.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News