Alte plante şi legume foarte bune în această perioadă, prin efectele lor se remarcă păpădia (frunze), care şi detoxifică organismul şi este puternic hepatoprotectoare, sparanghelul, care poate ameliora simptomele celor meteosensibili, leurda, urzica, usturoiul şi ceapa verde. Creierul trebuie susţinut în această periodă în mod special. Aliaţi în prevenirea asteniei de primăvară, pe lângă cele arătate, sunt şi coacăzele, care tonifică creierul, morcovul cu efecte de diminuare a oboselii fizice şi cerebrale şi stimulare generală a organismului”, explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi
Specialistul mai explică că primăvara este un anotimp solicitant, de tranziţie între bioritmul de iarnă şi cel de vară. De aceea, în această perioadă se pot reactiva boli ca ulcerul gastro-duodenal, tulburări nervoase, stări de oboseală fizică şi mental (astenia deprimăvară). (N.O)