Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri este un excelent adaos în salate, sosuri sau diferitele feluri de mâncare ce nu presupun prepararea la foc, care duce la pierderea calităţilor sale terapeutice. Doza zilnică de ulei este de 25-45 ml, adică 2-4 linguri, care se pot consuma ca atare sau în hrană.
Ce conţine
- Vitaminele E şi F, precum şi unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar mai presus de toate, conţine procianidine, care sunt un agent antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.
- Substanţe antioxidante care ajută la menţinerea sănătăţii întregului organism.
- Acid linoleic, care creşte elasticitatea pielii prin reducerea pierderilor de apă.
Pentru ce e bun
- Previne şi ameliorează o serie întreagă de boli: cardiovasculare, tumori benigne, Alzheimer, dermatologice, colesterolemie, varice şi hemoroizi, ateroscleroză, deficienţă imunitară, artrită, alergie.
- Este perfect pentru combaterea uscăciunii pielii şi a îmbătrânirii ei. Masajul făcut după baie cu ulei de sâmburi de struguri împiedică pierderea apei (menţinând hidratarea pielii), dă strălucire şi fineţe epidermei, întârziindu-i îmbătrânirea.