Indiferent care ar fi motivele, și această categorie de turiști trebuie să găsească cele mai bune destinații unde să poată să petreacă un sejur de neuitat pe litoral în cea de-a zecea lună a anului, iar cele mai multe variante sunt cele din sudul Europei.

Indiferent că vorbim despre Spania, Italia, Grecia ori Portugalia poți să găsești cele mai bune locuri unde să te bronzezi și să faci baie în mare alături de cei dragi, iar noi îți vom spune care sunt aceste locuri.

De ce să mergi la mare în octombrie

Vacanțele la mare în extrasezon pot avea un farmec aparte, mai ales dacă alegi o destinație de pe coasta mediteraneană. Un mare avantaj al unei vacanțe la mare în octombrie îl reprezintă scăderea semnificativă a prețurilor, potrivit site-ului Solmarvillas.com.

Cazările, biletele de avion și serviciile turistice sunt considerabil mai ieftine în a zecea lună din an, iar acest lucru îți permite să te bucuri de o vacanță de lux la costuri mult mai mici decât dacă ai fi mers în sezonul estival.

De asemenea, stațiunile sunt mai puțin aglomerate în această perioadă a anului, ceea ce îți permite să găsești mai ușor cazarea potrivită, dar și să explorezi destinații pitorești într-un cadru mai liniștit și mai relaxat, fără să fii nevoit să te lupți pentru un loc pe plajă ori pentru o masă la restaurant. Totodată, clima în această regiune a continentului este în general blândă, cu temperaturi mai blânde decât vara, iar apa mării este în general numai bună de făcut o baie, având în jur de 24˚.

Traian Băsescu vrea să desființeze o lege pentru a-și recupera privilegiile de fost președinte: „Parlamentul a introdus o formă de lustrație”
Recomandări
Traian Băsescu vrea să desființeze o lege pentru a-și recupera privilegiile de fost președinte: „Parlamentul a introdus o formă de lustrație”

În același timp, vremea din octombrie poate să fie ideală pentru practicarea unor sporturi nautice care necesită vânt, precum windsurfing sau kitesurfing. Toamna este și perioada în care poți descoperi mai bine cultura și tradițiile locale. În octombrie, multe regiuni din Europa organizează festivaluri și evenimente culturale specifice sezonului, oferindu-ți oportunitatea de a trăi experiențe autentice și de a interacționa mai mult cu localnicii.

Unde să faci plajă în octombrie, în Europa

Fie că alegi să te aventurezi în Sicilia, cea mai mare insulă din Marea Mediterană, să explorezi plajele din Creta, să descoperi farmecul regiunii Algarve ori să te bucuri de frumusețea insulei Mallorca, luna octombrie îți oferă condițiile ideale pentru o vacanță de neuitat. Iată câteva dintre cele mai bune locuri unde să mergi la mare în această perioadă a anului:

Cipru

Temperatura medie în octombrie: 27°C

Vara durează mai mult în Cipru decât oriunde altundeva în Marea Mediterană, ceea ce face din această țară una dintre cele mai bune destinații în octombrie pentru iubitorii de plajă. Aflată în sud-estul Europei, această insulă este ideală pentru plajă în această lună, atunci când sunt în jur de 20 de grade, inclusiv la sfârșit de noiembrie.

Vladimir Putin a minimalizat incursiunea ucraineană în Kursk în fața poporului. Explicațiile unui reputat sociolog: societatea rusă, „amorțită emoțional”
Recomandări
Vladimir Putin a minimalizat incursiunea ucraineană în Kursk în fața poporului. Explicațiile unui reputat sociolog: societatea rusă, „amorțită emoțional”

De asemenea, companiile aeriene au zboruri directe pe tot parcursul anului, astfel încât este o opțiune extrem de ușoară și accesibilă în această perioadă din an, când prețurile la bilete de avion și la cazare scad vertiginos.

Cel mai căutat loc din Cipru este Paphos, un oraș situat în partea de vest a țării, care a fost fondat sub patronajul zeiței Afrodita de însuși regele Cinyras, fiul lui Paphos și nepotul Galateei și a lui Pygmalion. Datorită poziției sale geografice, orașul se bucură de un climat subtropical-mediteranean, ceea ce înseamnă că are cea mai blândă vreme de pe toată insula. 

Sicilia

Temperatura medie în octombrie: 22°C

În zilele de toamnă, când vântul Sirocco suflă dinspre deșertul Sahara, Sicilia este un loc ideal pentru a face plajă în octombrie. Locuitorii orașelor din insulă părăsesc străzile înăbușitoare și se îndreaptă spre cel mai apropiat țărm nisipos pentru a înota.

- Imagine cu o frumoasă plajă din Sicilia.
Plaja Isola Bella din Taormina
Ciclonul Boris a făcut ravagii în Europa. Râuri ieșite din matcă, orașe inundate, oameni evacuați cu elicopterele armatei, morți și dispăruți | VIDEO
Recomandări
Ciclonul Boris a făcut ravagii în Europa. Râuri ieșite din matcă, orașe inundate, oameni evacuați cu elicopterele armatei, morți și dispăruți | VIDEO

În această perioadă, temperaturile aici sunt în medie de 24°C pe timp de zi, în timp ce nopțile rareori devin reci. Stațiunile de aici sunt mai liniștite toamna, mai ales pentru cei care preferă să savureze un cocktail livrat direct pe șezlong. În ceea ce privește aceste întinderi sălbatice de nisip alb și parcurile de coastă protejate, cum ar fi Selinunte și Vendicari, s-ar putea să te trezești singur pe ele.

Pe o insulă în care mâncarea și băutura sunt exaltate, toamna este cea mai importantă perioadă a anului. În afară de diferitele festivaluri locale ale recoltei, există un eveniment important dedicat culesului strugurilor, denumit „La Vendemmia”. Unul dintre cele mai populare locuri pentru a savura vinurile și gastronomia locală, dar și pentru a te bronza, este domeniul viticol Planeta.

Creta

Temperatura medie în octombrie: 24°C

Locul de naștere al lui Zeus, al Afroditei, al lui Apollo și al întregii civilizații occidentale, Creta este un mit devenit realitate. Cea mai mare insulă a Greciei oferă plaje paradisiace, golfuri cu apă de un albastru electric, plaje superbe și un sezon estival suficient de lung astfel încât să te bucuri de toate acestea chiar și în octombrie, aflăm de pe site-ul CN Traveller.

Înțelept este călătorul care vine aici toamna, atunci când zilele sunt încă în mare parte însorite și calde, iar temperatura apei mării este suficient de ridicată pentru a putea să te bălăcești. De asemenea, poți să te plimbi liniștit prin templele antice și prin Palatul Knossos deoarece, în această perioadă, insula elenă nu este aglomerată. Golful Mirabello și satul pescăresc Elounda, dar și numeroasele stațiuni de cinci stele din Creta, precum Daios Cove, garantează locuri ideale pentru cupluri și familii deopotrivă.

Calabria

Temperatura medie în octombrie: 23°C

În timp ce toamna pictează în auriu dealurile Toscanei și aduce ploaia la Milano, în partea de sud a Italiei, mai exact regiunea Calabria, încă se bucură de soare în cea mai mare parte a lunii octombrie, când temperaturile se învârt în jurul valorii de 23°C.

Calabria are, de asemenea, unele dintre cele mai bune plaje din toată Italia, unde vei găsi un nisip fin argintiu și ape albastre și limpezi ale Mării Ionice și Mării Tireniene. Cu cât mergi mai în sudul țării, cu atât oamenii sunt mai prietenoși, iar satele de pe malul mării și orașele de pe dealuri oferă o primire călduroasă și o atmosferă relaxată, care amintește de Italia de altădată.

Amplasată în grădini cu palmieri și pini mediteraneeni, Villa Paola este cea mai drăguță vilă albă și roz scoică de la marginea satului Tropea de pe malul mării.

Malta

Temperatura medie în octombrie: 25°C

Începutul lunii octombrie este un moment ideal pentru a vizita Malta. Vremea este încă foarte blândă și temperatura apei este de 25°C, iar media zilnică de soare este de 8 ore. Unul dintre avantajele de a fi în Malta toamna este acela că, deși aerul este mai rece, marea este încă suficient de caldă pentru a te putea bălăci. În plus, plajele cu nisip fin sunt mai puțin aglomerate în această lună deoarece oamenii sunt la muncă, iar copiii la școală.

În ultimii ani, Malta a început să atragă atenția turiștilor de pretutindeni, nu doar prin istorie, ci și prin cultură și gastronomie. De asemenea, capitala, Valletta, are unul dintre cele mai frumoase porturi din lume și găzduiește „ION Harbour” by Simon Rogan, singurul restaurant cu două stele Michelin din această țară. Acesta este situat în incinta „Iniala Harbour House” din apropiere de portul Grand, care este cel mai luxos hotel din Malta.

Ibiza

Temperatura medie în octombrie: 23°C

După o lună septembrie tulbure, când zilele călduroase alternează cu cele cu furtuni, în Ibiza se instalează în octombrie o vară indiană, cu temperaturi de 26-28˚ la jumătatea lunii, în ciuda poziționării în nord-vestul Mediteranei. Cunoscut drept un loc unde nu se doarme niciodată, insula spaniolă devine toamna o destinație ideală pentru cei care caută plajă, plimbări, relaxare și mâncare bună.

Vezi şi alte locuri de vizitat în Insulele Baleare!

Lanzarote

Temperatura medie în octombrie: 26°C

În opinia multora, Lanzarote este considerată cea mai frumoasă dintre Insulele Canare datorită terenului vulcanic negru și roșu și peisajelor care sunt, parcă, din altă lume. Aici vei găsi plaje cu nisip fin protejate de vânt și golfuri unde poți practica surfing și windsurfing. Un avantaj al acestei insule este acela că, în luna octombrie, este încă vară în Lanzarote, unde temperaturile se situează în medie între 27°C și 28°C, apa mării are în jur de 23,5°, iar peste 300 de zile din an sunt însorite.

Algarve

Temperatura medie în octombrie: 23°C

Deși se află de câțiva ani pe radarul multor turiști, regiunea Algarve, cea mai sudică din Portugalia, și-a păstrat mare parte din magia sa neatinsă. În luna octombrie, temperaturile ating o medie maximă de 23°C, ceea ce face ca zilele de plajă să fie perfecte și înotul în mare să fie tolerabil. Lagos este un loc perfect pentru o săptămână de relaxare, în timp ce micile sate pescărești precum Alvor sau Cacela Velha, sunt recomandate pentru restaurantele și plajele pustii de aici.

Antalya

Temperatura medie în octombrie: 25°C

Antalya este una dintre destinațiile care se află în topul preferințelor turiștilor români. Dacă cei mai mulți preferă să meargă în sezonul estival, sunt destui cei care aleg să facă plajă în Antalya în octombrie. Stațiunea Kaș este una dintre cele mai căutate în ultima vreme, fiind ideală pentru această perioadă a anului. Oferă adevărate minuni ale naturii și locuri care trebuie vizitate, precum plaja Patara, Calea Lyciană și orașul antic Antiphellos, potrivit Right Holidays.

Unde să mergi la mare în octombrie, în Europa - Imagine cu plaja Konyaalti din Antalya.
Plaja Konyaalti

Această parte a Antalyei este cunoscută în special pentru drumeții, atât printre localnici, cât și printre străini. Unul dintre cele mai bune trasee de drumeții din lume, Calea Lyciană măsoară 540 de kilometri și este bogat în situri antice unice. Dacă vrei să împuști doi iepuri dintr-o dată și să profiți la maximum de vacanță, poți chiar să vizitezi insula greacă Meis/Kastellorizo.

Vezi şi alte locuri de vizitat în Turcia!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Berbukson   •   22.08.2024, 20:49

Sudul Franței. Merg de 12 ani acolo. Frumos oricând

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”
Știrileprotv.ro
Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Viva.ro
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Libertateapentrufemei.ro
A prins-o ploaia și toată lumea i-a văzut părul natural. Bianca Drăgușanu: „Așa mă transform când mă prinde ploaia”
Ce să pui în piureul de cartofi ca să îl faci perfect. Un bucătar celebru a spus greșeala pe care multe persoane o fac
FANATIK.RO
Ce să pui în piureul de cartofi ca să îl faci perfect. Un bucătar celebru a spus greșeala pe care multe persoane o fac
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
GSP.RO
Sportul i-a schimbat viața. Dezvăluiri emoționante ale Iulianei Pepene: „În urmă cu trei ani, am aflat că sufăr de boala Graves, dar după un an de mers la sală, am analizele perfecte și nu mai iau pastile”
Ce să nu cumperi niciodată din aeroport. Te va ustura la buzunar
FANATIK.RO
Ce să nu cumperi niciodată din aeroport. Te va ustura la buzunar
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a răspândit repede în comună
Observatornews.ro
Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a răspândit repede în comună
Horoscop 16 septembrie 2024. Peștii s-ar putea să observe că s-a produs o dezamorsare a tensiunii interioare în care au trăit de mult timp
HOROSCOP
Horoscop 16 septembrie 2024. Peștii s-ar putea să observe că s-a produs o dezamorsare a tensiunii interioare în care au trăit de mult timp

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI