Circumcizia e un proces în ritualul iudaic şi se aplică bebeluşilor de sex masculin imediat după naştere. Cauzele pentru care se recurge la circumcizie sunt igiena zonei genitale a copilului şi prevenirea unor problemelor de sănătate, cea mai frecventă fiind fimoza. Tu mă rogi să-ţi comunic locurile unde poţi să faci această operaţie, dar nu ştiu să-ţi răspund.

Teoretic, dacă ai o problemă de sănătate pentru a cărei rezolvare e necesară această intervenţie, te poţi adresa oricărui medic specialist în chirurgie generală. De asemenea, sunt şi preoţi evrei care fac circumcizii, dar, din câte ştiu eu, numai la nou-născuţi. Din nefericire, tu nu-mi precizezi în scrisoare de ce vrei să soliciţi o astfel de intervenţie.

Mă numesc Monica S., am 26 ani şi sunt din Arad. Sunt căsătorită de şapte luni, iar de câteva săptămâni soţul meu nu mai are o erecţie normală, adică nu se întăreşte suficient şi nu-şi duce mereu actul până la ejaculare. Ce pot face ca el «să funcţioneze» normal în pat?

Problema de care vorbeşti se numeşte disfuncţie erectilă şi are cauze de natură psihologică. Soţul tău a suferit un blocaj la nivel emoţional, iar acesta nu-i permite să aibă o erecţie funcţională. Faptul că tu eşti mai preocupată decât el de acest lucru nu reprezintă o cale spre rezolvare. El trebuie să fie conştient că are o problemă şi să solicite ajutorul unui terapeut.

În relaţia dintre voi doi cred că tu eşti persoana mai preocupată şi care manifestă un control asupra partenerului, ignorându-i acestuia dorinţele personale. Ți-aş recomanda să fii mai înţelegătoare cu el şi să încerci să nu-l mai conduci, să-i permiţi anumite libertăţi. Există posibilitatea ca toate acţiunile tale de până acum să fie interpretate de el ca fiind împotriva a ceea ce simte el sau să aibă sentimentul că orice face este greşit ori sortit eşecului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News