Cuprins:
Cum se face bungee jumping?
Bungee jumping se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 16 ani și nu necesită experiență prealabilă. Nu cumperi niciun echipament; ești acolo doar pentru a te bucura.
Partea crucială a bungee jumping-ului este să fii capabil să aduni suficient curaj pentru a o face. De asemenea, există măsuri de precauție care trebuie luate în scopuri de securitate.
Bungee jumping poate avea riscuri de sănătate pentru persoanele supraponderale sau cu leziuni. Femeile însărcinate, persoanele cu probleme cardiace și tensiune arterială ridicată nu sunt sfătuite să facă bungee jumping.
Ce echipament este necesar pentru bungee jumping?
Coardă bungee
Coarda bungee este cea mai importantă piesă de echipament pe care o vei folosi în experiența ta de bungee jumping și va fi atașată de glezna ta cu un ham. O coardă bungee este în mare parte făcută din mai multe fire de cauciuc și latex natural. Coardele bungee sunt aruncate după 500 până la 1.000 de salturi, pentru a asigura siguranța.
Harnașament
Două hamuri vor fi atașate de corpul tău în timpul saltului bungee, unul la gleznă și altul la corp, pentru a crește siguranța.
Coardă de cauciuc
Unele facilități de bungee jumping adaugă un alt element de siguranță, cum ar fi cordonul de cauciuc suplimentar, pentru a maximiza siguranța.
Sfaturi utile pentru bungee jumping
Nu există o directivă strictă privind îmbrăcămintea în bungee jumping, funcționează orice în care te simți confortabil. Totuși, nu este recomandat ca femeile să poarte o rochie sau tocuri înalte.
Dacă îți este frică de înălțimea la care te afli, este absolut normal să decizi să nu sari în prealabil, dar este crucial să iei această decizie înainte de a sări, nu în ultimul pas.
Ar trebui să asculți cu atenție și să ai încredere în instructorii de sărituri, deoarece aceștia trec printr-o pregătire internațională aprofundată pentru a deveni un instructor calificat.
Nu mânca mult înainte de salt; este chiar mai bine să sari cu stomacul gol.
Evită să porți cu tine obiecte de valoare, deoarece acestea pot cădea și îți pot distrage atenția de la experiență.
Când este cel mai bun moment pentru bungee jumping?
Deși bungee jumpingul poate fi practicat în orice perioadă a anului, este bine de știut că unele condiții meteorologice, cum ar fi ceața sau zăpada, pot avea un impact enorm asupra experienței tale de ansamblu. Prin urmare, sezonul de vară poate fi considerat cel mai bun moment pentru bungee jumping, deoarece vremea este, de obicei, caldă și uscată.
Unde poţi face bungee jumping în România
Cheile Râșnoavei
Acest loc se află la 8 kilometri de Râșnov și 145 de kilometri de București.
Este un loc perfect pentru sporturile extreme, atât bungee jumping, cât și tiroliană sau escaladă. Totodată, aici se află cea mai mare instalație de bungee jumping din România și în topul celor mai mari din Europa.
Se sare cu coarda elastică de la 140 de metri, pentru un preț de aproape 500 de lei.
Există și o variantă cu săritura de la 42 de metri, pentru un preț de aproximativ 100-150 de lei.
Barajul Vidraru
Un loc extrem de frumos și ideal pentru pasionații de sporturi extreme. Barajul ocupa în anul 1965 locul cinci în Europa ca mărime.
Pentru bungee jumping există două posibilități:
Săritură de la 166 m, pentru un preț între 350 și 450 de lei.
Săritură de la 40 m, cu prețul între 100 și 200 de lei.
Punctul cel mai înalt se adresează săritorilor cu experiență. Se sare de pe o platformă amenajată pe partea superioară a digului barajului în formă de semicerc.
Cea de-a doua locație este amenajată pe suprafața podului Vidraru. Momentan, cele două platforme sunt închise.
Stâna de Vale
În județul Bihor, la Stâna de Vale se poate face bungee jumping la Happy Land Adventure Park.
O săritură costă 30 de lei.
Mamaia, Constanța
O destinație de vară unde poți face bungee jumping. Aici există o instalație adresată începătorilor, la o înălțime de 50 de metri. Se găsește pe plaja Xbeach din Mamaia.
Parcuri de aventură din România
Poți găsi instalații de bungee jumping în parcuri de aventură. De exemplu, poți sări cu coarda în parcul central din Brașov, în București, în Parcul Herăstrău este o astfel de instalație, dar și în alte parcuri de aventură din România. Aceste instalații pot fi folosite și de copii, fiind o săritură în siguranță și echipament adecvat. Este o săritură mică, pentru începători.
Sursa foto: 123rf.com
Citeşte şi ce să faci vara în București – activități și locuri de vizitat!