Consultă un specialist în terapie sexuală
Dacă se întâmplă uneori să-ţi dispară cheful de a face sex, nu înseamnă că viaţa ta intimă s-a încheiat. Când ai o dispoziţie proastă, eşti stresată sau, pur şi simplu, nu te simţi bine, e firesc să nu doreşti o partidă sexuală. Dacă eforturile tale sau ale partenerului nu dau nici un rezultat, atunci apelează la un specialist în terapie sexuală. Exerciţiile terapeutice te învaţă să te cunoşti, să ştii la ce stimuli erotici reacţionează trupul tău. De cele mai multe ori, terapeutul începe cu păstrarea distanţei intime – o perioadă nu este permis nici un contact sexual.
Scopul acestei interdicţii e de a te face să conştientizezi care sunt bucuriile erotice pe care le poţi avea fără implicarea celuilalt. Pe lângă autoerotism, terapeutul te învaţă cum să ai fantezii erotice, adică să-ţi imaginezi anumite situaţii care te stimulează.
Soţul meu a împlinit doar 35 de ani şi are momente în care îşi pierde erecţia. Ne-am gândit să ne ajutăm cu un vibrator. E o soluţie? Poţi deveni dependentă de vibrator? M.M., din Bucureşti.
Nu este o soluţie. Vibratoarele nu sunt accesorii de salvare a momentelor de neputinţă masculină. Ele sunt doar nişte auxiliare, care amplifică gradul de recepţionare a senzaţiilor erotice. De asemenea, ele măresc amplitudinea spasmului orgasmic şi vă oferă senzaţii sexuale ceva mai intense. În concluzie, vibratoarele au rolul de a te provoca la un joc erotic şi pot să dea noi dimensiuni actului sexual, „condimentân-du-l”. „Poţi deveni dependentă de vibrator?”. Nu, dar se impune o măsură de siguranţă: să nu introduci vibratorul în vagin cu forţă sau prea adânc, deoarece există pericolul producerii unor rupturi ale ţesuturilor genitale.