Întăreşte sistemul imunitar

Urcatul şi coborâtul scărilor reduc durerile, deoarece, mişcările continue şi intense ale picioarelor şi şoldurilor stimulează circulaţia sângelui, iar organismul eliberează substanţe chimice, precum endorfinele, care au proprietăţi analgezice. De asemenea, urcatul scărilor e recomandat şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Reduce riscul de osteoporoză

Specialiştii în fitness şi medicii susţin că urcatul scărilor prelungeşte şi durata vieţii. Reduce riscul de accidente, deoarece creşte rezistenţa musculară. Mai mult, persoanele care urcă scările sunt mult mai energice. În plus, urcatul scărilor reduce riscul de a face diabet, osteoporoză, afecţiuni pulmonare şi mai multe tipuri de cancer.

Luptă contra obezităţii

Urcatul scărilor reprezintă o metodă eficientă de a scăpa de kilogramele în plus. Persoanele care urcă scările, chiar şi într-un ritm mai lent, ard de trei ori mai multe calorii decât cele care merg pe jos, cu o viteză mare, pe o suprafaţă plană. Mai mult, urcatul scărilor ajută la întărirea musculaturii şi la menţinerea unei greutăţii normale. De asemenea, datorită solicitării intensive, slăbirea se produce mai repede decât în cazul altor sporturi. De exemplu: 15 minute de urcat pe scări sunt echivalente cu 30 de minute de alergat.

Urmărește-ne pe Google News