Rinită şi astm alergic. Datorită substanţelor antihistaminice, antiasmatice şi antiinflamatoare pe care le conţin, sunt un remediu excelent pentru tratarea rinitei şi a astmului alergic.

Tensiune. Ceaiul de urzică ajută la subţierea sângelui, scăzând tensiunea arterială şi mărind fluxul sangvin. În plus, poate fi folosit şi contra tromboflebitei şi a trombozelor.

Anemie. Fiind extrem de bogate în vitamina C şi fier, urzicile tratează anemia.

Hemoragii. Datorită conţinutului lor bogat în vitamina K, ajută la coagularea sângelui. Opresc hemoragiile provocate de răni, dar şi pe cele nazale.

Cistită şi nefrită. Urzicile au efect benefic şi asupra aparatului urinar şi a infecţiilor acestuia. De asemenea, preparatele pe bază de urzici scad inflamaţia rinichilor, a căilor urinare, reduc usturimile şi durerile.

Reumatism. Prin cantitatea mare de minerale şi prin efectul antiinflamator, urzicile reduc durerile cauzate de artrită şi reumatism (se aplică o pastă din urzici fierte, timp de jumătate de oră pe zona dureroasă).

Previn şi tratează căderea părului

Urzicile tonifică rădăcina părului, ajutând la regenerarea foliculilor. Se aplică un tratament pe bază de infuzie, de două ori pe săptămână.

Slăbeşte cu urzici

Urzicile sunt indicate în curele de slăbire deoarece au indice glicemic mic şi calorii foarte puţine (35 de calorii la 100 de grame).

 
 

Urmărește-ne pe Google News