Despre usturoiul verde

Clasificat botanic ca Allium sativum, usturoiul verde este o plantă tânără de usturoi care este recoltată înainte de maturitate. Cunoscut și sub denumirea de usturoi de primăvară, usturoiul verde poate fi identificat prin frunzele sale lungi și subțiri verzi – asemănătoare cu ceapa verde – și, în funcție de stadiul de creștere în care a fost smuls, un bulb minuscul neîmpărțit încă lângă rădăcini. . Acesta din urmă are uneori o nuanță roz sau violet.

Usturoiul este originar din Asia Centrală și crește sălbatic de peste 5.000 de ani. În epocile timpurii, cultura antică s-a răspândit de-a lungul rutelor comerciale din est în China și vest în Europa de Est și Africa de Nord.

Usturoiul a fost adus și în Lumea Nouă cu coloniștii europeni în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, unde a fost plantat pe scară largă ca cultură de grădină.

În ciuda originilor străvechi ale usturoiului, istoria usturoiului verde este nedocumentată. Mulți experți susțin ipoteza că usturoiul verde a fost folosit în scopuri medicinale și în preparate culinare încă de la începutul existenței culturii și există câteva înregistrări scrise despre usturoiul recoltat timpuriu folosit în Evul Mediu în Europa și India.

Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

În Statele Unite, usturoiul verde a fost inițial o cultură secundară, plantele smulse devreme din ferme pentru a face loc plantelor mai mari, dar verdețurile mai blânde au crescut în popularitate pe piețele fermierilor la sfârșitul secolului al XX-lea și au devenit o cultură căutată. Astăzi, usturoiul verde poate fi găsit sezonier la piețele de fermieri și la magazinele de produse alimentare din întreaga lume. De asemenea, plantele sunt cultivate și recoltate frecvent în grădinile de acasă.

Usturoi verde – proprietăți

Usturoiul verde conține multe dintre vitaminele și mineralele găsite în bulbii de usturoi matur, inclusiv vitamina C, un antioxidant care întărește sistemul imunitar, stimulează producția de colagen și reduce inflamația. Plantele tinere conțin și mangan, cu beneficii pentru un metabolism sănătos, vitamina B6 pentru a ajuta la transformarea alimentelor în energie în organism și cantități mai mici de fier, fosfor și calciu.

Usturoiul este incredibil de hrănitor.

Un singur cățel (3 grame) de usturoi crud conține:

  • Mangan: 2% din doza zilnică recomandată – DZR
  • Vitamina B6: 2% din DZR
  • Vitamina C: 1% din DZR
  • Seleniu: 1% din DZR
  • Fibre: 0,06 grame
  • Acesta are cu 4,5 calorii, 0,2 grame de proteine și 1 gram de carbohidrați.
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

Usturoiul conține, de asemenea, diverși alți nutrienți.

Beneficii ale usturoiului verde

Detoxofiere

Consumul de usturoi verdepoate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism. La doze mari, s-a demonstrat că compușii cu sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele.

Un studiu de 4 săptămâni efectuat pe angajații unei fabrici de baterii auto (care au avut o expunere excesivă la plumb) a constatat că usturoiul a redus nivelul de plumb din sânge cu 19%. De asemenea, a redus multe semne clinice de toxicitate, inclusiv durerile de cap și tensiunea arterială.

Poate reduce tensiunea arterială

Bolile cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, sunt printre cele mai grave afecțiuni, iar tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori motori ai acestor boli. Studiile efectuate de cercetători au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută

Poate preveni apariția bolilor neurologice

Deteriorarea oxidativă a radicalilor liberi contribuie la procesul de îmbătrânire. Usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative. S-a demonstrat, potrivit studiilor, că dozele mari de suplimente de usturoi cresc enzimele antioxidante la om, precum și că reduc semnificativ stresul oxidativ la cei cu tensiune arterială ridicată. Efectele combinate asupra reducerii colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și a proprietăților antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demență.

Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor

Previne apariția diabetului

Extractul de usturoi poate inhiba formarea și dezvoltarea substanțelor nocive produse de nivelul crescut de zahăr din sânge, cunoscute ca produse finite glicozilare avansate, o combinație de molecule care dăunează vaselor de sânge și poate duce la complicații. Este un antibiotic natural Usturoiul acționează ca un antibiotic natural, fără efecte secundare, deoarece are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Consumul de usturoi nu distruge bacteriile sănătoase din organism, ba chiar stimulează creșterea nivelului de antioxidanți.

Contraindicații ale usturoiului

Un dezavantaj cunoscut al consumului de usturoi este respirația urât mirositoare. Există, de asemenea, unele persoane care sunt alergice la acesta.

Dacă aveți o tulburare de sângerare sau luați medicamente pentru subțierea sângelui, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a crește aportul de usturoi verde. În caz contrar, usturoiul verde este considerat sănătos.

Cum se păstrează usturoiul verde

Spre deosebire de forma sa matură, usturoiul verde este bun de la cinci până la șapte zile dacă este păstrat la frigider. Pentru a-l păstra proaspăt mai mult timp, luați în considerare să-l împachetați într-un prosop de hârtie umed și să îl păstrați într-o pungă de plastic la frigider sau să îl păstrați la frigider într-un pahar înalt cu rădăcinile scufundate în apă.

Pentru a procesa usturoiul verde pentru depozitare, o opțiune este să-l deshidratați pentru a face chipsuri de usturoi sau pudră. De asemenea, usturoiul verde poate fi congelat într-un recipient ermetic timp de 6 până la 8 luni feliat sau în bucăți.

Rețete cu usturoi verde

Stufat de pui cu usturoi verde și leurdă

Stufat de pui cu usturoi verde și leurdă
Stufat de pui cu usturoi verde și leurdă

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui dezosat
  • 5 legături ceapă verde
  • 3 legături usturoi verde
  • 3 legături de leurdă 1
  • -2 cutii de roșii decojite bucățele (în funcție de cât de mult sos vrei)
  • 100 ml ulei
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare: Carnea de pui tăiată în bucăți se rumenește puțin. Se scoate și, în același ulei, se călesc ceapa și usturoiul tăiate mărunt. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru pui si bulionul desfăcut cu apă sau roșiile decojite în sos. Peste acestea se pune leurda tocată fâșii. Se lasă să dea un clocot. Într-un vas de cuptor, se așază carnea, se pune sosul și se dă la cuptor pentru 20- 30 de minute.

Descoperă cele mai bune rețete de Stufat de pui.

Drob de miel

Ingrediente

  • organele de la un miel – ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • 250 g carne de miel
  • 400 g ceapă și usturoi verde
  • 400 g mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare kilogram g de compoziție se folosesc 8 ouă bătute)
  • sare piper
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă “aproape fin”.

Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.

Plăcintă cu usturoi verde

Plăcintă cu usturoi verde
Plăcintă cu usturoi verde

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 80 ml ulei
  • 80 ml apă caldă
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g spanac
  • 2 cepe
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Amestecă făina cu uleiul, apa şi sarea şi frământă până obţii un aluat moale, care nu se lipeşte de mâini. Pune-l intr-o folie de plastic şi dă-l la frigider pentru o oră.

Curăţă ceapa, toac-o cât mai fin, încinge puţin ulei şi căleşte-o cu ustuoiul feliat până se înmoaie. Adaugă spanacul congelat şi căleşte totul până ce scade toată zeama. Potriveşte gustul de sare şi acreşte cu zeamă de lămâie.

Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două şi întinde două foi de grosimea unui deget. Unge o tavă de cuptor cu ulei, presară puţină făină şi întinde prima foaie, pune umplutura, iar deasupra aşază a doua foaie. Uneşte cele două foi pe margini, unge cu puţin ulei şi dă la cuptor.

Ficăței cu usturoi verde

  • 500-600 de grame ficăței de pui
  • 2 legături de usturoi verde
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 linguri de miere
  • 2 legături de pătrunjel
  • Sare Piper
  • Ulei

Mod de preparare

Ficățeii de pui se spală și se taie în cubulețe mici, se curăță bine de pielițe și se pun în tigaie cu două linguri de ulei. Usturoiul și ceapa verde se spală bine de pământ, se curăță și se toacă mărunt. Se pun în tigaie împreună cu ficățeii. Opțional se pot adăuga roșii cherry. Se adaugă două linguri de miere (zahăr) și se călesc bine ficățeii la foc potrivit. Se lasă să se prăjească bine acoperiți de un capac până când sunt bine pătrunși. Când sunt aproape gata, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și puțin piper. Se oprește focul, se adaugă sare după gust și se servesc calzi cu piure sau garnitură de legume.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!  

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (14)

Daniel9090   •   26.12.2023, 12:53

Această formă de usturoi are o aromă mai puțin intensă și o textură mai suculentă în comparație cu usturoiul matur

Daniel9090   •   26.12.2023, 12:52

Este adesea recoltat în stadiul său tânăr, când are frunze verzi și tulpini moi

Daniel9090   •   26.12.2023, 12:52

Usturoiul verde este o variantă minunată și plină de prospețime a usturoiului obișnui

Vezi toate comentariile (14)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Știrileprotv.ro
Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Libertateapentrufemei.ro
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Ce să pui peste scrumbie înainte să o frigi pe grătar. Metoda prin care prepari cel mai delicios pește
FANATIK.RO
Ce să pui peste scrumbie înainte să o frigi pe grătar. Metoda prin care prepari cel mai delicios pește
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
GSP.RO
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Unica.ro
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Financiarul.ro
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată
HOROSCOP
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI