Usturoi. Pentru a preveni și combate răceala consumă usturoi în stare crudă. Un cățel de usturoi consumat zilnic cu diferite alimente este foarte bun.

Soc. Această plantă este bogată în quercitina, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice. În plus, socul poate întări sistemtul imunitar. Specialiștii recomandă siropul, care are extract de soc, câte 1-2 lingurițe de patru ori pe zi, timp de 3-4 zile cât te simți rău. De asemenea, și ceaiul de soc este eficient.

Andrographis. Planta reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva răcelii și gripei. Recomandarea specialiștilor este de 400mg de Andrographis de trei ori pe zi după ce apar simptomele.

Ghimbir. Curăţă o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, taie circa cinci centimetri, apoi feliează această porțiune și pune-o într-un recipient cu două cești de apă. Fierbe apa și feliile timp de 20 de minute (ținând recipientul neacoperit), pune produsul într-o cană, adaugă o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie și apoi îl poţi bea.

Extract din frunze de măslin.
Extractul din frunze de măslin are efecte antiinflamatoare și antimicrobiene. Recomandat ar fi să foloseşti extractul sub formă lichidă, pune 3-5 picături în apa caldă și fă gargară.

Întăreşte-ţi sistemul imunitar consumând alimente bogate în vitamina C, cum ar fi kiwi, citrice, broccoli, hidratează-te cum trebuie și bea ceai verde ori negru.
 
 

Urmărește-ne pe Google News