Apa fiartă şi răcită vă scapă de enterocolită.
Aveţi dureri de burtă foarte mari, diaree (chiar până la 20 de scaune/zi) sau, dimpotrivă, sunteţi constipat? Acestea sunt simptomele enterocolitei. De asemenea, vă puteţi confrunta şi cu stări de vomă, febră, deshidratare sau chiar leşin.
Enterocolita este o inflamaţie a intestinului subţire şi a celui gros. Printre cauze se numără: intoxicaţii cu alimente alterate, infecţii, diverse reacţii alergice, dezechilibru al florei intestinale. Enterocolita este provocată foarte des şi de stări de tensiune psihonervoasă.
În cazul în care e vorba de o cronicizare a acestei afecţiuni, e bine să consumaţi doar mere, morcov şi apă fiartă şi răcită. Afinele au efect mai ales la copii. Alimentaţia trebuie să fie foarte riguroasă.
Nu veţi consuma lapte de nici un fel, dulciuri, în special îngheţată, fasole, linte şi excludeţi condimentele.
După ce lucrurile vor reintra în normal puteţi introduce gradat supe de carne fiartă (pui şi vită fără grăsime), brânză de vaci slabă şi doar proaspătă, ouă fierte moi, spanac, mere (rase şi fără zahăr). Cartoful e interzis în această perioadă. Aceştia vor fi introduşi foarte târziu în alimentaţie căci fermentează. Se poate consuma însă peşte slab, dar numai fiert în abur sau la cuptor.
Dacă se poate, evitaţi consumul de antibiotice în această perioadă. Produsele naturiste vă pot ajuta atunci când vă confruntaţi des cu aceste probleme.
Astfel, puteţi alege:
Ceaiul D – Stomac şi Intestine – Fares: E indicat în enterite, colici intestinale, digestie lentă.
Administrare: 3-4 căni/zi, cu o oră înainte de masă.
Preţ: 6 lei
Salutil: E bine-venit atunci când tranzitul intestinal e dereglat sau când aveţi diaree. De asemenea, acest produs vă poate scăpa şi de candida.
Administrare: 1 capsulă/ zi.
Preţ: 36 lei
Dizolax – Indian Herbal: Reglează frecvenţa scaunelor şi are rolul de a elimina toxinele din organism.
Administrare: 1 capsulă, de 3 ori/ori.
Preţ: 34 lei
Triphala – Herba Ayurvedica: Ajută la curăţarea şi regenerarea colonului, fiind util şi în cazul constipaţiei. Administrare: 1 capsulă, de 3 ori/zi. Preţ: 29 lei
Leacuri ieftine la îndemână
Iată ce remedii mai puteţi încerca:
√ Cura cu fructe: afine, cătină, măceşe;
√ Cura cu tinctură de propolis (30 de picături, înainte de fiecare masă, diluate în puţină apă, doar dacă nu sunteţi alergici);
√ Cura cu polen (20-25 g/zi timp de 30 de zile);
√ Cura cu Bitter Suedez (20 ml de 3 ori/zi);
√ Cura cu argilă (21 de zile în prima lună. După 10 zile de pauză, se poate relua cura câte 10 zile pe lună, timp de 6 luni. Nu se folosesc decât lingură de lemn şi apă de izvor sau apă plată);
√ În cazul colicilor abdominale foarte puternice, se aplică pe abdomenul inferior o compresă cu Bitter Suedez sau cu argilă, după ce zona a fost unsă în prealabil cu unguent de gălbenele.