Indiferent de anotimp, verdețurile sunt hrană ideală pentru organismul nostru. Cu atât mai mult sunt recomandate verdețurile atunci când este sezonul lor. Nimic nu e mai savuros decât să ai în meniul tău zilnic salate de primăvară sau, în lunile caniculare, salate de vară, pline de verdețuri și legume proaspete.

Cum păstrăm verdeața mai mult timp

Uneori însă, salata verde, ceapa verde, spanacul, ori ridichile nu mai au aspectul proaspăt după ce le-ai uitat două-trei zile prin cămară sau ai fost comod și în loc de o salată ți-ai comandat pizza.

Dacă nu știai, frigiderul este ideal pentru a păstra prospețimea verdețurilor, însă timpul le va face să se ofilească. Nu dispera! Sunt câteva soluții să revitalizezi aceste verdețuri, iar una dintre ele este extrem de simplă, astfel că vei avea parte de o salată pe cinste.

Verdeața ofilită, revitalizată cu apă și un strop de zeamă de lămâie sau oțet

Soluția pentru revigorarea verdețurilor ofilite este simplă și la îndemână: apă rece și lămâie sau oțet!

Cum? Ei bine, nu ai decât să urmezi următorii pași. Dacă salata verde sau ceapa verde sunt un pic ofilite și nu mai arată deloc apetisant pentru a te îmbia să faci o salată proaspătă, pune-le într-un recipient cu apă rece și zeamă de lămâie sau un strop de oțet. În acest fel, frunzele se vor hidrata de la apă, iar zeama de lămâie sau oțetul le vor face să arate mult mai proaspete.

După aproape o oră, salata ta va fi iar fragedă, apetisantă, iar tu vei putea bucura papilele gustative cu o salată savuroasă!

Dacă vrei alte sfaturi utile, găsești pe libertateapentrufemei.ro mai multe trucuri prin care să menții fragede verdețurile!

Urmărește-ne pe Google News