Bănicioiu consideră că întreruperea în 2011 a acestui program a fost o decizie greşită şi spune, totodată, că reluarea lui se va face în urma schimbării criteriilor de selecţie a cuplurilor şi a clinicilor.
Ministrul Sănătăţii a precizat că, în anul 2011, programul de fertilizare în vitro a avut o rată foarte mică de reuşită, respectiv după 1.129 de proceduri de fertilizare s-au născut doar 197 de copii.
„Este bine că îl vom redeschide, dar trebuie să fim atenţi, pentru ca banii pe care îi alocăm, o sumă considerabilă, să aibă efectele scontate şi să ajungă la acele persoane care au nevoie de el şi care merită. Cifrele din 2011 trebuie îmbunătăţite, şi asta se poate face doar printr-un management foarte bun”, a spus Bănicioiu.
Ministerul Sănătăţii a lansat în 2011, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului a fost de patru milioane de lei, Ministerul Sănătăţii susţinând financiar o singură procedură de fertilizare in vitro pentru fiecare cuplu, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

 
 

Urmărește-ne pe Google News