Costuri aproximative ingrediente: vinete: 3 lei, ceapă: 0,50 lei, ulei: 0,50 lei, sare, piper: 0,20 lei, ardei: 1 leu, usturoi:0,30 lei, ciuperci: 2 lei, suc de roșii, busuioc: 0,50 lei: măsline: 1 leu. Total: 9,70 lei

 

Vinete cu ciuperci

Ingrediente: două vinete mici, două cepe albe, un ardei capia roșu, un ardei capia verde, 250 g ciuperci champignon, 250 ml suc de roșii, o linguriță busuioc uscat, apă, ulei, sare, piper, câteva măsline verzi fără sâmburi, frunzulițe de busuioc proaspăt pentru ornat

Preparare: vinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe. Se presară o lingură sare peste ele și se acoperă cu apă. Se lasă așa minimum 30 de minute, după care se storc bine. Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Ardeii se curăță de semințe și de cotor și se taie fâșii subțiri. Ciupercile se curăță sau se spală și se taie și ele felii. Se călesc vinetele în ulei până se rumenesc bine pe toate părțile într-o o tigaie de tip wok. Se scot apoi pe un platou. În tigaie se mai adaugă 1-2 linguri ulei și se călește ceapa. După două minute se adăugă ardeii. După alte două minute se pun și ciupercile. Se amestecă bine după fiecare legumă adăugată. Se pun și vinetele călite în tigaie și usturoiul tocat și se amestecă. Apoi se adaugă busuiocul, sucul de roșii și apă cât să acopere toate legumele. Se lasă la foc mic până scade sosul pe jumătate. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă măslinele tăiate și se decorează cu frunze de busuioc.

 

Citește și:  Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Mâncare de vinete cu doar 7,70 lei

 
 

Urmărește-ne pe Google News