Există mai mul­te sta­dii de dez­vol­­tare ale „eu­lui”, în­ce­pând din co­pi­lărie şi pâ­nă la ma­­­­­­tu­ri­tate. Aşa se explică fap­tul că în primele sta­­dii de dezvol­ta­re, în co­pilărie şi în a­do­les­cen­ţă, fie­­­ca­re om are ne­vo­ie de un adult pentru a fi protejat, pen­tru că sin­gur nu ştie să apre­cie­ze limitele şi pe­ri­colul. În vi­sul tău, a­pre­cierea dis­tan­­ţei pâ­nă jos este în contra­dic­ţie cu fi­­na­lul visului, de­oa­­rece „eul” moa­re, pen­­tru că se ex­pu­ne ris­cului fără a se gândi la conse­cin­ţe. E posibil să te afli într-un mo­ment al vie­ţii când apre­ci­­e­zi lu­cru­rile ca fiind mai pu­ţin pe­­ricu­loa­se decât sunt în re­alitate, iar acest lu­cru explică senzaţia ta că sari de la o dis­tanţă de la care crezi că nu vei păţi ni­mic.

«Stăteam întinsă pe masă, cu hainele prăfuite şi rupte»

Am visat că eram în biserica din satul un­de am crescut şi încă eram copil. Stă­team întinsă pe masă, cu hainele prăfui­te şi rupte. La un moment dat, în uşa bi­sericii au apă­rut doi băieţi, gemeni, doar că unul era trist, iar ce­lă­lalt, senin. M-am ridicat deasupra corpului meu şi l-am urmat pe cel cu faţa senină. M-a condus într-o ca­­meră unde e­rau numai femei. Toa­te erau tinere ca mi­ne (nu mai eram copil) şi mun­ceau. M-am uitat spre el (devenise bărbat), dar nu mi-a zis nimic. M-a lăsat acolo şi a dispărut. Du­pă scurt timp a re­venit, s-a uitat la mine şi a spus: «Nu e tim­pul tău». M-am trezit în biserică şi dintr-o da­tă am auzit bocetele celor din jur. Da­niela.

Există două planuri în vis­ul tău: unul care se des­făşoară în biserică, cu tine copil şi celălalt în ca­me­ra femeilor, când eşti adult. Tre­­ce­rea din­tr-un plan în al­tul şi re­venirea cores­pun­­de ar­hetipului călă­to­­riei, pre­­zent în vi­sul tău ca un ci­clu al vie­ţii, ca­re are un în­ceput, un par­­curs şi o re­venire. Fi­e­care ma­­­­tu­ri­zare este u­ne­ori du­­rer­oa­să, pen­­tru că de la o e­ta­pă la alta ceva din noi „moa­­re”, dar re­naş­te a­­poi sub al­tă for­mă. E im­­por­tant să-ţi amin­teşti, astfel vei găsi şi înţelesul re­plicii: „Nu e timpul tău”.

Psihologul Mihaela Sindie Weidinger îţi interpretează visele. Scrie-i la vise@libertatea.ro
Dacă vreţi să aflaţi ce repre­zin­tă visele pe care le aveţi, tri­mi­teţi pe a­dre­sa de e-mail de mai sus câ­te­va date: nume şi pre­nu­me, vâr­s­tă, o­cupaţie, des­cri­e­rea vi­su­lui, când l-aţi avut şi în ce con­text al vieţii, ce aţi fi dorit să schim­­baţi în vis dacă ar fi fost posibil, care e situaţia de viaţă în acest mo­ment faţă de cea de atunci, de ce doriţi să exploraţi a­cest vis şi ce aţi vrea să aflaţi despre el.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News