PORȚII: 4
PREPARARE: 60 min
COACERE: 40 min
fierbere: 20 MIN
► Ingrediente
► 800 g vrăbioară de vițel sau antricot de vițel
►6 morcovi
►300 g măsline verzi
►sare
►piper negru măcinat
►salvie
►200 g pulpă de roșii
►2-3 linguri ulei de floarea- soarelui
►50 g unt cu sare
►2 cepe albe

► Preparare:
1. Se ung bucăţile de carne cu unt, sare, piper și salvie.
2. Separat, se curăță și se spală morcovii şi ceapa care se taie rondele.
3. Se călesc bucățile de carne în restul de unt şi în ulei. Se pun şi legumele. Se fierb la foc potivit, adăugându-se apă clocotită, puțin câte puțin.
4. Cu 20 de minute înainte de a opri focul, se pun măslinele verzi, și piureul de roșii. Se mai condimentează, dacă mai este nevoie, după care se lasă câteva minute în cuptor. Se servește ornată cu salvie.

Urmărește-ne pe Google News