Surse de vitamina C

Vitamina C nu poate fi stocată de corpul uman, de aceea, consumul unor alimente ce conțin acid ascorbic este necesar zilnic. Fructele și legumele sunt sursa cea mai importantă de vitamina C, dar necesarul zilnic poate fi suplimentat și cu comprimate. Fructele cele mai bogate în vitamina C sunt citricele, kiwi, papaya și căpșunile. Legumele cu cel mai ridicat conținut de vitamina C sunt ardeiul iute și gras, urmate de pătrunjel, roșii, spanac, conopidă și broccoli.

Necesarul zilnic

Apariția beneficiilor oferite de vitamina C pentru frumusețea și sănătatea ta depinde de o cantitate de minim 500 mg/zi. Cu un supliment alimentar, poți asigura corpului tău necesarul zilnic de vitamina C, dar fructele și legumele au o valoare nutritivă importantă ce nu poate substituită complet de vitaminele sub formă de comprimate. Consumul maxim de vitamina C recomandat este de 2.000 mg/zi, deoarece excesul de acid ascorbic poate irita stomacul, potrivit eva.ro.
 
 

Urmărește-ne pe Google News