UE vrea să interzică menţionarea indicaţiilor terapeutice de pe etichetele alimentelor. Profesorul Mencinicopschi spune că acest amendament este, de fapt, o comandă a companiilor de medicamente, afectate de concurenţa alimentelor care pot preveni bolile.

Încă din 2006, Uniunea Europeană vrea să interzică etichetele de pe alimentele pe care scrie că sunt benefice pentru sănătatea celor care le consumă. De pildă, pe iaurturi nu ar mai trebui să scrie că ajută la digestie, iar pe pâine să nu fie trecut că reduce colesterolul.

“Acest amendament este o gravă eroare. Este absolut firesc ca pe unele alimente să scrie la ce ajută. Bolile sunt prevenite doar cu produse sănătoase, nu cu medicamente. De exemplu, iaurtul poate preveni cancerul şi este mai bun ca orice alt medicament. Atenţie, este vorba de prevenire, nu de vindecare! Aici este mâna marilor companii de medicamente din Europa, care vor să excludă de pe etichete avantajele unor alimente, care bineînţeles că fac concurenţă. Astfel, o să ajungem să mâncăm medicamente în loc de alimente. Cel mai grav este că vor fi afectate şi ceaiurile sau vitaminele, pentru că sunt suplimente alimentare. Este posibil ca în curând să nu mai putem citi pe etichete indicaţiile terapeutice de pe aceste produse”, ne-a explicat Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News