Mărirea buzelor se poate realiza prin mai multe metode, unele temporare, altele permanente

-Una dintre acestea este injectarea cu acid hyaluronic care asigură mărirea temporară a buzelor. Durata efectului este diferită de la o pacientă la alta, cu o medie de 4 – 6 luni, lucru datorat faptului ca metabolizarea acestui compus este mai rapidă la unele persoane şi mai lentă la altele.
-O altă metodă prin care ne putem mări buzele este implantul permanent de silicon. Aceasta este o metodă chirurgicală care se efectuează sub anestezie locală sau generală, Prin două mini-incizii la nivelul colţurilor gurii (care nu sunt vizibile) se introduce în buze implantul de silicon. Organismul formează o capsulă în jurul acestuia, asemănătoare cu cea formată în jurul protezelor de sân, fiind astfel bine izolat. Metoda asigură o formă naturală şi permanentă a buzelor, un rezultat stabil si durabil.
-Injectarea de grăsime (lipofilling) – asigură de asemenea o mărire permanentă a buzelor. Dezavantajul major este că forma finală nu este total predictibilă deoarece unele dintre microgrefele de grăsime nu se integrează. De asemenea la palpare se vor constata neregularitaţi, din acelasi motiv. Mai mult decât atât, această metodă necesită reintervenţii pentru corectarea asimetriilor apărute.
-Injectarea de silicon lichid prin metoda micropicăturii sau bioalcamid – deşi teoretic asigură marirea permanent- nu este acceptată de comunitatea stiinţifică internaţională datorită riscului de fibrozare şi de cicatrizare anormală. Siliconul lichid este omologat doar în intervenţiile oftalmologice (tratamentul dezlipirii de retină) şi nu se injectează în buze sau în alte regiuni (obraji, riduri etc). Produce complicaţii importante (fibroză, granuloame) care nu pot fi rezolvate decât chirurgical, cu apariţia de cicatrici inestetice.
-Lambouri de mucoasă – măresc roşul buzei, însă nu produc o mărire de volum a acesteia. Din acest motiv este o metodă mai putin folosită.

 
 

Urmărește-ne pe Google News