1. Mănâncă peşte
Pestii precum tonul şi somonul contin grăsimi sănătoase care cresc nivelul leptinei, un hormon responsabil cu controlul apetitului. Astfel, vei avea nivelul de saţietate ridicat şi nu vei fi tentat să consumi mai multe calorii decât trebuie.
2. Apelează la ghimbir şi ardei iute
Ghimbirul poate fi adăugat în sucul de fructe şi legume sau în mâncare. Nutriţioniştii spun că acest condiment sporeşte cu până la 20% procesul de digestie. Cât despre ardeiul iute, se pare că aşa cum îţi „arde” gura, aşa îţi arde şi caloriile, la 30 de minute după ce a fost ingerat.
3. Schimbă ritmul când faci mişcare
Atunci când faci exerciţii fizice, nu obişnui organismul cu o anumită intensitate. Treci de la un ritm scăzut, la unul intens, indiferent că alergi, urci scările sau mergi pe bicicletă. În acest fel, vei arde mai multe calorii. Exerciţiile cu greutăţi sunt, de asemenea, indicate deoarece cresc masa musculară, iar masa musculara arde cele mai multe calorii.
4. Ai grijă la vitamine
Un nivel optim al vitaminei B contribuie la menţinerea la cote înalte ale metabolismului. Ai grijă să consumi nuci, seminţe, carne de pui slabă şi peşte. În plus, vitamina C şi calciul sunt un tandem „de vis” în ceea ce priveşte rata metabolismului. Calciul sporeşte metabolismul, în timp ce vitamina C ajută organsimul să absoarbă cum trebuie calciul.
Află mai multe pe sfatulparintilor.ro.