Asocieri care nu îţi fac bine

Cui nu îi place să mănânce covrigi cu brânză topită, sendvişuri cu carne de curcan, pâine prăjită cu ou, peşte cu orez, friptură şi cartofi etc.? Dar toate sunt combinaţii greşite. Aceste bunătăţi pot fi mâncate separat sau combinate cu alte alimente.

Cum se digeră proteinele

Pentru a fi digerate, proteinele au nevoie de un mediu acid. Exemple de proteine: carne de pasăre, carne roşie, peşte şi fructe de mare, lactate (excepţie untul), zer, soia, seminţe de cânepă, seminţe, nuci, alune.
Amidonul se descompune cu ajutorul unei enzime care este activă doar în mediul alcalin, bazic. Exemple de alimente cu amidon: legume, cum ar fi cartofii albi sau cei dulci, biscuiţi, paste făinoase, cereale, pâine, boabe (orez, grâu, quinoa, mei). Când amestecăm două alimente care fac parte din cele două categorii, stomacul nostru se află într-o situaţie grea. Trebuie să secrete mai multe sucuri pentru a descompune mâncarea, dar fiecare are enzime de tipuri opuse, care se vor neutraliza permanent. Astfel, digestia va dura mai mult decât e necesar. De aceea, după o masă cu combinaţii greşite (carne cu cartofi sau cu orez), ne simţim obosiţi, lipsiţi de energie. Ca să nu mai vorbim de gaze sau de arsuri. Pe de altă parte, stagnarea alimentelor în intestine duce în cele din urmă la fermentarea lor şi la eliberarea de toxine dăunătoare sănătăţii şi frumuseţii noastre.
Sedimentele acumulate încetinesc şi funcţionarea organismului şi duc la depunerea grăsimilor, în special în jurul taliei, chiar dacă numărul caloriilor consumate este redus.

Alăturări greşite de alimente

piept de pui fără piele şi cartofi
carne slabă de curcan cu pâine integrală
omletă din albuşuri cu pâine integrală prăjită
brânză topită degresată şi covrigi
pui cu orez.

 
 

Urmărește-ne pe Google News