Ziarul Libertatea vă prezintă secretele cu ajutorul cărora japonezii, elveţienii sau francezii ajung lejer la vârsta de peste 70 de ani. Specialişti internaţionali în nutriţie au afirmat că traiul îndelungat se datorează în principal meselor cu alimente sănătoase.

JAPONIA. Speranţa de viaţă a femeilor din Japonia este de 86,3 ani, iar a bărbaţilor, de 79 de ani, iar secretul longevităţii lor stă în dietă. Pentru că peştele gras oceanic e nelipsit de pe mesele japonezilor, dieta lor nu duce lipsă de acizii graşi esenţiali omega 3. Algele marine sunt şi ele la mare cinste, mai ales alga Nori, care e foarte bogată în fier, potasiu, iod şi minerale.
HONG KONG. În Hong Kong, speranţa de viaţă este de 86,1 ani la femei şi de 79,8 ani în rândul bărbaţilor. Făina de orez este ingredientul de care abuzează asiaticii şi bine fac. În plus, zilnic, beau nişte ceaiuri din ierburi care le întăresc sistemul imunitar.
FRANŢA. Prezenţa francezilor în topul longevităţii – 84,5 ani în medie – se datorează faptului că au cea mai sănătoasă bucătărie din lume, conform specialiştilor. Pe ce se bazează? Pe consumul de ulei de măsline, brânzeturi felurite şi multe fructe.
ELVEŢIA. La elveţieni, speranţa de viaţă este de cel puţin 79 de ani. Secretul? Cantonezii consumă zilnic brânză de capră, mezeluri uscate, ecologice, ceaiuri din plante alpine, precum şi fructe de pădure.
QATAR. Micul emirat se laudă şi el cu oameni care trăiesc mult, în medie 81 de ani. Nutriţioniştii spun că humusul consumat la orice oră este benefic pentru organism. La fel şi carnea de oaie, care este esenţială pentru sistemul imunitar.
ISLANDA. Fiecare islandez consumă anual nu mai puţin de 90 de kilograme de peşte. Datorită acestui obicei, în Islanda nu există oameni bolnavi de diabet sau cu afecţiuni cardiace, de aceea speranţa de viaţă este de 80 de ani. Murăturile nu le lipsesc de la masă, nici iaurtul în cantităţi uriaşe.

 
 

Urmărește-ne pe Google News