Descoperiți lucruri interesante și curiozități despre Westminster Abbey din Londra:

Westminster Abbey din Londra

Westminster Abbey este catedrala din Londra care este locul încoronărilor și altor ceremonii de importanță națională. Este, de asemenea, mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri. Colțul poeților aduce onoruri scriitorilor Regatului Unit. Se află chiar la vest de Camerele Parlamentului din cartierul Westminster din Greater London. Situată pe terenul unei foste mănăstiri benedictine, a fost refondată drept Colegiata Sf. Petru din Westminster de către regina Elisabeta I în 1560.

În 1987, Abația Westminster, Biserica Sf. Margareta și Camerele Parlamentului au fost desemnate colectiv UNESCO Patrimoniul mondial.

Legenda relatează că Saberht, primul rege creștin al sașilor de Răsărit, a întemeiat o biserică pe o mică insulă din râul Tamisa, cunoscută atunci sub numele de Thorney, dar numită mai târziu monasterea de vest (sau mănăstire), și că această biserică a fost sfințită în mod miraculos de Sfântul Petru.

Este cert că pe la 785 d.Hr. pe insulă a existat o mică comunitate de călugări și că mănăstirea a fost mărită și remodelată de Sfântul Dunstan din Canterbury în jurul anului 960. Sf. Eduard Mărturisitorul a construit o nouă biserică pe loc, care a fost sfințită la 28 decembrie 1065. Era de dimensiuni considerabile și în plan cruciform. În 1245, Henric al III-lea a dărâmat întreaga biserică a lui Edward (cu excepția naosului) și a înlocuit-o cu actuala biserică abației în stilul gotic ascuțit al perioadei. Designul și planul au fost puternic influențate de arhitectura contemporană a catedralei franceze.

Westminster Abbey

Designul gotic englez timpuriu din timpul lui Henric al III-lea predomină. Turnurile vestice au fost ultima completare a clădirii.

Mănăstirea a fost grav avariată în urma bombardamentelor care au devastat Londra în al Doilea Război Mondial, dar a fost restaurată la scurt timp după război.

Încoronări și înmormântări la Westminster Abbey

De la William Cuceritorul, fiecare suveran britanic a fost încoronat la Westminster Abbey, cu excepția lui Eduard al V-lea și Eduard al VIII-lea. În plus, Westminster Abbey are o tradiție lungă de nunți regale, începând cu căsătoria lui Henric I cu Matilda a Scoției în 1100. Abația a fost locul unde a avut loc nunta Prințului William și Catherine Middleton în 2011.

Mulți regi și regine sunt, de asemenea, îngropați lângă altarul lui Edward Mărturisitorul sau în capela lui Henric al VII-lea. Ultimul suveran care a fost înmormântat în mănăstire a fost George al II-lea (decedat în 1760); de atunci au fost îngropați la Castelul Windsor. Abația este plină de morminte și memoriale ale unor britanici celebri, precum Sir Isaac Newton, David Livingstone și Ernest Rutherford. Mormântul „Războinicului Necunoscut”, ale cărui rămășițe au fost aduse din Flandra (Belgia) în 1920, se află în centru, lângă ușa de vest.

Descoperă cele mai interesante locuri de vizitat în Marea Britanie.

Curiozități

Numele oficial pentru Westminster Abbey este Colegiata Church of St Peter at Westminster. Cu toate acestea, mănăstirea nu funcționează ca o biserică obișnuită care raportează ierarhiei din cadrul Bisericii Angliei. În jurul anului 1560, mănăstirea a fost desemnată cu un „Royal Peculiar” special – care este o biserică responsabilă direct în fața Suveranului.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aproximativ 60.000 de saci de nisip au fost folosiți pentru a proteja mormintele regale și medievale imobile. Scaunul Încoronării a fost trimis pentru siguranță la Catedrala Gloucester, iar Piatra Încoronării a fost îngropată în secret în Abație.

Peste 3.300 de oameni au fost îngropați sau comemorați la Westminster Abbey. Aceasta include șaptesprezece monarhi britanici, inclusiv regele Henric al V-lea și toți Tudorii, cu excepția lui Henric al VIII-lea. Alte persoane de seamă îngropate la Westminster Abbey, chiar și Charles Dickens.

Urmărește-ne pe Google News