Ce înseamnă yoga

Yoga este în esență o disciplină spirituală care se concentrează pe aducerea armoniei între minte și corp. Este o artă și o știință a vieții sănătoase.

Se crede că practicile Yoga au început chiar din zorii civilizației. Știința yoga își are originea cu mii de ani în urmă, cu mult înainte ca primele religii sau sisteme de credințe să se nască. În tradiția yoghină, Shiva este văzut ca primul yoghin. Dovezi istorice ale existenței Yoga au fost descoperite din perioada pre-vedică – 2700 î.Hr.

Cuvântul „Yoga” este derivat din rădăcina sanscrită „Yuj”, care înseamnă „a uni”. Conform scripturilor yoghine, practica Yoga duce la unirea conștiinței individuale cu cea a Conștiinței Universale, indicând o armonie perfectă între minte și corp, Om și Natură.

Potrivit oamenilor de știință moderni, totul în univers este doar o manifestare a aceluiași firmament cuantic. Cel care experimentează această unitate a existenței se spune că este în yoga și este numit yoghin, cel care a atins o stare de libertate numită mukti, nirvana sau moksha.

Astfel, scopul Yoga este realizarea de Sine, de a depăși tot felul de suferințe care conduc la „starea de eliberare” (Moksha) sau „libertate” (Kaivalya).

Cazul fetiței de 12 ani, moartă de leptospiroză, o boală care poate fi luată inclusiv de la câini și pisici. Părinții acuză o eroare medicală. Cum justifică medicii decesul
Recomandări
Cazul fetiței de 12 ani, moartă de leptospiroză, o boală care poate fi luată inclusiv de la câini și pisici. Părinții acuză o eroare medicală. Cum justifică medicii decesul

Traiul în libertate în toate domeniile vieții, sănătatea și armonia vor fi principalele obiective ale practicii Yoga. „Yoga” se referă, de asemenea, la o știință interioară care cuprinde o varietate de metode prin care ființele umane pot realiza această uniune.

Yoga este, de asemenea, înțeleasă ca o terapie sau un sistem de exerciții pentru sănătate și fitness. În timp ce sănătatea fizică și mentală sunt consecințe naturale ale yoga, scopul yoga este mai profund. „Yoga este despre armonizarea cu universul. Este tehnologia de a alinia geometria individuală cu cosmicul, pentru a atinge cel mai înalt nivel de percepție și armonie.”

Ce înseamnă yoga pentru față

Yoga pentru față este mai degrabă o tehnică concepută pentru a relaxa mușchii feței, pentru a ajuta la atenuarea tensiunii, stresului și îngrijorării. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, să reducem treptat expresiile faciale asociate cu acele sentimente.

Yoga pentru față este o opțiune naturală care poate aduce rezultate de durată. Tehnica folosește o varietate de tehnici de masaj și exerciții pentru față, gât și umeri.

Studiile au descoperit că yoga pe față poate fi eficientă în îmbunătățirea aspectului structural al feței prin întărirea mușchilor obrajilor și feței. Practicanții spun că pot obține și o înfățișare mai tânără.

Cine a câștigat confruntarea dintre Kamala Harris și Donald Trump, în viziunea BBC și Politico. Cele trei subiecte care au înclinat balanța decisiv
Recomandări
Cine a câștigat confruntarea dintre Kamala Harris și Donald Trump, în viziunea BBC și Politico. Cele trei subiecte care au înclinat balanța decisiv

O practică consecventă de yoga pentru față vă va ajuta să creați schimbări pozitive pe termen lung.

Disponibilitatea tutorialelor online face yoga pe față accesibilă multor persoane. Dar puteți învăța tehnica de la un instructor în timpul sesiunilor individuale, atelierelor sau cursurilor.

Care sunt beneficiile tehnicilor de yoga pentru față?

Beneficiile yoga pentru față pot fi mai mult decât cele vizibile la nivelul pielii. Prezentată adesea ca un lifting natural care îmbunătățește și starea generală, yoga pentru față are numeroase beneficii.

Yoga pentru față ajută la creșterea fermității mușchilor, ceea ce netezește liniile și ridurile. Masajul ajută la stimularea circulației, la îmbunătățirea drenajului limfatic și la eliberarea tensiunii. Tehnicile de presopunctură stimulează circulația și ameliorează stresul, ceea ce poate ajuta la prevenirea durerilor de cap, la eliberarea sinusurilor și la îmbunătățirea calității somnului.

Exercițiile de yoga pentru față pot relaxa mușchii hiperactivi, în timp ce tonifică mușchii mai slabi, ceea ce ajută la prevenirea liniilor de expresie.

Un mic studiu din 2018 a investigat eficacitatea a 32 de exerciții faciale în reducerea aspectului îmbătrânirii la femeile de vârstă mijlocie.

Prima dezbatere faţă în faţă între Donald Trump şi Kamala Harris. „Ei sunt o amenințare la adresa democrației” / „Dacă Trump era președinte, Putin ar fi stat acum la Kiev”
Recomandări
Prima dezbatere faţă în faţă între Donald Trump şi Kamala Harris. „Ei sunt o amenințare la adresa democrației” / „Dacă Trump era președinte, Putin ar fi stat acum la Kiev”

În primele 8 săptămâni, participanții au făcut sesiuni zilnice de exerciții faciale de 30 de minute. În următoarele 12 săptămâni, au făcut ședințele din două în două zile.

Majoritatea femeilor au arătat îmbunătățiri ale aspectului feței și au fost foarte mulțumite de rezultatele vizibile.

Un alt studiu a examinat beneficiile exercițiilor faciale în îmbunătățirea sănătății mintale a persoanelor în vârstă. Participanții au făcut sesiuni de exerciții faciale de 30 de minute de două ori pe săptămână timp de 12 săptămâni, care au inclus respirație yoghină, precum și mișcări faciale ritmice, întindere musculară și yoga facială. Rezultatele au raportat îmbunătățiri pozitive legate de sănătatea mintală, expresia facială și puterea mușchilor limbii.

Unele rapoarte anecdotice spun că yoga și masajul facial pot fi eficiente pentru îmbunătățirea aspectului feței, sugerând că îmbunătățesc atenția și gradul de conștientizare.

Pe măsură ce practicienii învață să întărească sau să relaxeze anumiți mușchi, aceștia pot experimenta o postură îmbunătățită, mai puține dureri de cap. Alții spun că le este mai ușor să se relaxeze și să adoarmă noaptea.

Pe lângă reducerea raportată a aspectului liniilor fine și a ridurilor, yoga pentru față poate promova un drenaj limfatic crescut, ceea ce duce la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea circulației, arată site-ul healthline.com.

Descoperă și 10 obiceiuri zilnice care îți pot îmbunătăți starea de spirit

Exerciții de yoga pentru față

Exerciții de yoga pentru față
Exerciții de yoga pentru față

Așadar, yoga pentru față este o practică care combină exerciții specifice pentru a tonifica și întineri mușchii feței. Aceste exerciții pot ajuta la reducerea ridurilor, la îmbunătățirea circulației sângelui și la crearea unui aspect mai tânăr și mai vibrant.

Masajul cu mișcări circulare

Cu vârfurile degetelor, efectuează mișcări circulare ușoare pe față, începând de la centrul frunții și mergând spre exterior, coborând apoi către obraji și bărbie. Repetă pentru câteva minute.

Beneficii: Îmbunătățește circulația sângelui, stimulează drenajul limfatic și ajută la eliminarea toxinelor din piele. De asemenea, poate reduce apariția ridurilor și aduce o strălucire sănătoasă pielii.

Respirație pentru relaxare (Lion’s Breath)

Inspiră adânc pe nas, deschide larg gura și scoate limba cât mai mult posibil în timp ce expiri cu sunet. Repetă de 5 ori.

Beneficii: Reduce tensiunea și stresul în față, întinerește pielea și mușchii feței, îmbunătățind circulația sângelui.

Zâmbetul forțat

Zâmbește larg, ridicând colțurile gurii cât mai sus posibil, apoi apasă degetele pe colțurile buzelor pentru a le susține. Ține timp de 10 secunde și repetă de 5 ori.

Beneficii: Întărește și tonifică mușchii obrajilor, prevenind lăsarea acestora

Eye Toning

Fără a mișca capul, privește cât mai mult posibil în sus, apoi în jos, în stânga și în dreapta. Repetă fiecare direcție de 5 ori.

Beneficii: Întărește mușchii oculari, reduce apariția cearcănelor și ridurilor fine din jurul ochilor.

Tapotare ușoară

Cu vârfurile degetelor, tapotează ușor pielea pe frunte, obraji și bărbie. Fă acest lucru într-un ritm rapid, dar delicat, timp de câteva minute.

Beneficii: Stimulează circulația și tonifică mușchii faciali, ajutând la revitalizarea pielii obosite și la reducerea aspectului de pungi sub ochi.

Lifting pentru sprâncene

Așază degetele arătătoare deasupra sprâncenelor și împinge pielea în sus, în timp ce încerci să cobori sprâncenele. Menține pentru câteva secunde și repetă de 5-10 ori.

Beneficii: Ajută la ridicarea și tonifierea sprâncenelor, reducând aspectul de ochi obosiți și prevenind formarea ridurilor verticale de pe frunte.

Netezirea frunții

Cu degetele mijlocii și inelare, apasă ușor fruntea, începând de la mijloc și trăgând ușor pielea spre tâmple. Repetă de 5-10 ori.

Beneficii: Reduce tensiunea acumulată în frunte, ajutând la prevenirea și diminuarea ridurilor orizontale și conferă un aspect mai relaxat și întinerit.

Masajul gâtului

Folosind palma, masează gâtul cu mișcări ascendente, de la claviculă spre bărbie. Poți alterna cu mișcări ușoare de tapotare.

Beneficii: Îmbunătățește circulația sângelui și limfei, previne lăsarea pielii gâtului și contribuie la un contur mai ferm al maxilarului

Masajul conturului ochilor

Cu vârfurile degetelor, masează ușor zona de sub ochi, începând de la colțul interior și deplasându-te spre exterior, urmând conturul osului orbital. Repetă de 5-10 ori.

Beneficii: Reduce umflarea și cearcănele, îmbunătățește circulația și poate preveni formarea ridurilor fine în jurul ochilor.

Descoperă și care este Diferența dintre meditație și mindfulness

Sursă foto – Shutterstock.com

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Gabryella   •   16.08.2024, 14:08

Foarte interesant articolul.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„Mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă”. Detalii năucitoare de la Constanța
Știrileprotv.ro
„Mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă”. Detalii năucitoare de la Constanța
Schimbare de look! Cum arată Angela Similea, la 78 de ani! Artista stă departe de lumina reflectoarelor
Viva.ro
Schimbare de look! Cum arată Angela Similea, la 78 de ani! Artista stă departe de lumina reflectoarelor
Doamne, ce imagini a publicat Elena Udrea cu fiica ei, Eva Maria! Înaltă, frumoasă, cu ochii albaștri, dar triști
Libertateapentrufemei.ro
Doamne, ce imagini a publicat Elena Udrea cu fiica ei, Eva Maria! Înaltă, frumoasă, cu ochii albaștri, dar triști
Leguma ciudată pe care românii se feresc să o mănânce. E delicioasă, are o textură catifelată, dar puțini știu să o gătească
FANATIK.RO
Leguma ciudată pe care românii se feresc să o mănânce. E delicioasă, are o textură catifelată, dar puțini știu să o gătească
Handbalul ca mod existențial » Dialog captivant cu Bianca Grigore, sportiva de 17 ani îndrăgostită de citit și care are un vis suprem: „Îmi doresc din tot sufletul să las o amprentă aici” + „E esențial să-mi antrenez mintea!”
GSP.RO
Handbalul ca mod existențial » Dialog captivant cu Bianca Grigore, sportiva de 17 ani îndrăgostită de citit și care are un vis suprem: „Îmi doresc din tot sufletul să las o amprentă aici” + „E esențial să-mi antrenez mintea!”
S-a deschis un nou drum de care au nevoie foarte mulți români. Are 3 poduri, 9 pasaje și 5 noduri rutiere, face legături cu alte șosele importante, și aduce importante beneficii economice unui mare oraș din România
FANATIK.RO
S-a deschis un nou drum de care au nevoie foarte mulți români. Are 3 poduri, 9 pasaje și 5 noduri rutiere, face legături cu alte șosele importante, și aduce importante beneficii economice unui mare oraș din România
El este noul iubit al uneia dintre cele mai îndrăgite cântărețe! S-au cunoscut într-o excursie cu barca și s-au îndrăgostit!
Unica.ro
El este noul iubit al uneia dintre cele mai îndrăgite cântărețe! S-au cunoscut într-o excursie cu barca și s-au îndrăgostit!
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
ANM a extins şi prelungit codul galben de ploi torenţiale. Vreme severă în Bucureşti şi 20 de judeţe, până la noapte
Observatornews.ro
ANM a extins şi prelungit codul galben de ploi torenţiale. Vreme severă în Bucureşti şi 20 de judeţe, până la noapte
Horoscop 11 septembrie 2024. Berbecii au de ales între a se grăbi și a spune tot ce le vine la gură sau a se disciplina printr-un act de voință
HOROSCOP
Horoscop 11 septembrie 2024. Berbecii au de ales între a se grăbi și a spune tot ce le vine la gură sau a se disciplina printr-un act de voință

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI