Gust dulce
Alimentele dulci, naturale şi consumate în cantităţi moderate sunt recomandate în momentele în care ne simţim lipsiţi de putere.
Recomandarea noastră de sezon: pepene roşu. Vedeta incontestabilă a fructelor de vară, pepenele roşu, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare (peste 90% din compoziţia lui este apă); conţine multe vitamine şi ajută organismul să elimine toxinele.
Gust dulce-acrişor
Alimentele cu gust dulce- acrişor au efect răcoritor, energizant şi dezinfectant.
Recomandarea noastră de sezon: zmeură. 100 g de zmeură conţin aproape jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C – cel mai redutabil antioxidant -, plus vitamine din complexul B, săruri minerale, fibre etc. Consumată moderat, are un puternic efect dezinfectant, antiinflamator şi cicatrizant; reglează nivelul de zahăr din sânge, previne problemele de tranzit intestinal (constipaţia şi diareea) şi ameliorează afecţiunile gastrice.
Gust amar
Gustul amar are un puternic efect răcoritor şi depurativ – grăbeşte procesul de eliminare a toxinelor din sânge şi din organe.
Recomandarea noastră de sezon: lăptuci. Cunoscută şi sub denumirea de “salată sălbatică”, lăptuca este bogată în elemente minerale (fier, potasiu, magneziu, cupru etc.) care susţin dezvoltarea oaselor; dar caracteristică acestei plante este o substanţă – lactucarium – cu efecte calmante (combate insomnia, spasmele, tusea nervoasă, palpitaţiile sau tahicardia).