„Meseria-i brațară de aur”, chiar dacă vedetele muzicii o țin „în cufăr”, ca rezervă pentru zilele când piesele lor nu vor mai avea căutare și vor trebui să practice meseria de bază ca să câștige o pâine. Desigur, pentru unii dintre ei, e puțin probabil ca asta să se întâmple vreodată. Totuși, trăiesc cu acest confort, că au în sertar o diplomă ce le atestă calitățile și anii de studiu. Iată care sunt adevăratele meserii ale unora dintre cei mai cunoscuți și mai în vogă cântăreți.
Marian Ionescu (Direcția 5) este profesor de sport
Cu o condiție fizică de invidiat, Marian Ionescu și-a păcălit mereu vârsta (56 de ani). Se menține pentru că are un regim de viață sănătos, dar și pentru că și-a păstrat pasiunea pentru sport pe care a dezvoltat-o în tinerețe. Puțini știu – în special apropiații – că liderul trupei Direcția 5 e la bază profesor de sport, el terminând Facultatea de Educație Fizică și Sport, astăzi UNEFS. Nu a practicat însă niciodată această meserie, primul lui job fiind… la ani lumină și de muzică, și de sport: a avut un butic de bijuterii.
Mugurel Vrabete de la Holograf e arhitect. A proiectat un bloc!
Chitaristul trupei Holograf, Mugurel Vrabete, face notă discordantă. El este architect (a absolvit Institutul de Arhitectură din București înainte de 1989) și din planșa sa s-a născut lângă Alba Iulia o clădire ce a funcționat multă vreme ca hotel, apoi a revenit administrației locale, care a transformat-o în spațiu de birouri.
Dan Bittman, inginer hidrotehnist. Tot ingineri sunt și Tino Furtună și Edi Petroșel
Exact ca Ion Iliescu, Dan Bittman este inginer hidrotehnist. Familiarizat cu cotele apelor Dunării, solistul de la Holograf și-a susținut lucrarea de licență în fața fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, pe când acesta era asistent universitar. Chiar dacă a primit nota 8, studentul Bittman a rămas prieten cu fostul său examinator. Ingineri sunt și colegii săi de trupă Tino Furtună și Edi Petroșel, amândoi absolvenți de Politehnică.
Călin Goia știe economie
Pasiunea pentru muzică l-a dus pe Călin Goia în „Școala vedetelor”, poate cea mai populară emisiune dedicată tinerelor talente din anii 90, însă, pentru a fi sigur că va avea o meserie în adevăratul sens al cuvântului, cântărețul a ținut să urmeze și o facultate. Așa se face că s-a înscris la ASE când era deja vedetă și a ieșit de acolo cu diplomă de economist. N-a fost nevoie să practice meseria niciodată, fiindcă trupa lui, Voltaj, câștigă foarte bine din cântări.
Ștefan Bănică jr și Horia Brenciu, actorii scenei muzicale
Rivali pe scena muzicală și la Sala Palatului, vecini la masa juriului de la „X Factor”, Ștefan Bănică jr și Horia Brenciu par uniți de un destin care se amuză adăugându-le tot mai multe asemănări, când ei încearcă să se diferențieze. Și Bănică, și Brenciu sunt absolvenți ai Intitutului de Artă Teatrală și Cinematografică! Însă vreme ce Bănică onorează scena teatrului – a bifat roluri în „La Pulce”, „Revizorul”, „Pescărușul”, „Jake și femeile lui”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf” și „Desculț în parc” -, Brenciu n-a dat niciodată măsura talentului său actoricesc pe scena vreunui teatru.
Alex Velea e cel mai tatuat inginer electromecanic
Dacă nu câștiga un show de talente („Star Factory”) și nu ajungea, datorită acestui concurs, în showbiz, Alex ar fi putut lucra fără probleme ca inginer în garda de Mediu. Iubitul Antoniei a absolvit Facultatea de Electromecanică, unde s-a specializat în Inginerie și protecția mediului.
Solistul de la Carla’s Dreams le are cu avocatura
Când își dă jos masca și renunță la numele de scenă, Carla’s Dreams devine Andrei Țăruș, iar moldoveanul care a răsturnat topurile muzicale devine… avocat. Nu-i o glumă, omul care se ascunde în spatele proiectului Carlas Dreams a absolvit facultatea de Dreapt din Chișinău.
Connect-R a conectat… piese auto. E tinichigiu!
Ștefan Mihalache, alias Connect-R, a urmat o școală cu profil de tinichigerie auto. A și practicat o vreme această meserie, pentru ca, apoi, să descopere muzica și lumea muzicală să-l descopere pe el și să-l facă vedetă. Connect-R mai are în CV un job de rezervă: e instructor de fitness.
Andra, profesoară de muzică (2009)
Dacă se va plictisi vreodată de scenă, de concerte și emisiuni, deși e greu de crezut asta, Andra poate trece la catedră! Îndrăgita vedetă a terminat Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universității Spiru Haret! „Acum am posibilitatea ca, într-o zi, să mă pot dedica și laturii pedagogice. Știu că acest moment va veni și mă gândesc cu bucurie la viitorii mei elevi, cărora vreau să le transmit pasiunea mea pentru muzică”, declara Andra după examenul de licență.
Luminița Anghel e sociolog
După ce a absolvit Școala Populară de Artă, Luminița Anghel și-a dat seama că ar fi bine să aibă și o meserie de rezervă, în eventualitatea în care nu-i merge în muzică, și a urmat Facultatea de Sociologie-Psihologie a Universității Spiru Haret din București.
Dorian Popa, de la contabilitate la marketing
Cântărețul de 30 de ani și-a văzut de studii în paralel cu cariera derulată mai mult pe la TV – a fost actor în seriale, la PRO TV, membru al trupei LaLa Band și concurent în reality-show-uri. A studiat contabilitatea la Academia de Studii Economice, apoi s-a înscris la master, dar într-un domeniu ușor diferit: Relații Publice în Marketing.
Inna a vrut s-o dea pe Științe Politice, dar nu i-a ieșit
Inna a urmat cursurile Facultății de Științe Politice a Universității Ovidius din Constanța, dar, potrivit publicațiie locale Info Sud-Est, nu le-ar fi absolvit. „Îmi amintesc vag de ea, pentru că nu prea frecventa cursurile și nici nu era genul de student care să iasă cu ceva în evidență”, a declarat profesoara de engleză a Innei, lector universitar Oana Tătaru. Nici prorectorul Universității, conferențiar universitar Florin Anghel, nu are cuvinte de laudă la adresa cântăreței. Din punctul lui de vedere, „studenta Apostoleanu nu are calitățile unui analist politic sau pe acelea ale unui politician”.
CITESTE SI: