Whoopi Goldberg
Volubila actriţă de Oscar din zilele noastre, Caryn Elaine Johnson pe vremea când ceilalţi copii o tachinau cu porecla „debila”, din cauza problemelor „de lectură” a abdandonat şcoala la 16 ani, pentru cariera care i-a adus prestigioase premii: un Emmy, un Grammy, un Oscar et un Tony.
Keira Knightley
Pentru frumoasa actriţă engleză, dislexia a fost un stimulent: învăţa pe rupte, ca să ia note bune şi să i se permită să joace pe scenă. Totuşi, unii colegi râdeau de ea. „Este incredibil cât de mult te poate ajuta un copil care te tratează ca pe o prostuţă să înveţi să citeşti repede şi corect!” – îşi aminteşte Keira. Şi este convinsă că dislexia a făcut din ea actriţa care este în ziua de azi.
Jennifer Aniston
Fosta soţie a lui Brad Pitt şi starul seriei „Friends” a realizat ce problemă avea abia pe la 20 de ani. Jannifer Aniston a mărturisit că abia atunci a înţeles de ce preferase, în toţi anii de şcoală, să joace rolul clovnului şi nu al premiantei clasei. Odată stabilit, diagnosticul i-a oferit răspunsul la multe întrebări. „Toate traumele, toate tragediile şi dramele copilăriei mele aveau, în sfârşit, o explicaţie” – declara actriţa la vremea respectivă.
Steven Spielberg
Acest monstru sacru al cinematografiei americane a avut o experienţă îndelungată cu dislexia, o patologie pe care a descoperit-o… abia la vârsta de 60 de ani. Deşi fusese şi el ţinta răutăţii colegilor, în anii de şcoală. Din momentul în care a aflat adevărul, celebrul realizator a „folosit” marele ecran pentru a face cunoscută problema adolescenţilor dislexici.
Jay Leno
Actorul şi fostul moderator al celebrei emisiuni tv americane „The Tonight Show” crede că nu exista un termen pentru dislexie pe vremea când el era elev de liceu şi toată lumea îl sfătuia „să se adune”. Totul s-a schimbat când un profesor i-a sugerat să aştearnă pe hârtie unele din istorioarele nostime pe care le spunea tot timpul. „A fost pentru prima dată în viaţa mea când mă implicam realmente în ceva serios”, spune Jay Leno.