Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Maxim, Eduard Santha şi Xandra continuă concursul.
Membrii juriului au decis în unanimitate că piesa care merită să primească 12 puncte este Yodel It!, Ilinca şi Alex Florea reuşind performanţa de a obţine maximum de puncte – 60.
Gazda show-ului a fost Iuliana Tudor. Vedeta TVR a fost susţinută, din Camera Verde, de Ioana Voicu şi Dan Helciug, care au luat pulsul artiştilor, pe măsură ce emoţiile concursului au crescut.
Cum a acordat juriul notele:
Juriul format din Andrei Tudor, Paula Seling, Ovi, Adrian Romcescu și Luminița Anghel au hotârât cine sunt cei care merg mai departe, în finala Eurovision 2017.
Din 15, au fost selectați 10 concurenți care merg mai departe.
Andrei Tudor a acordat notele maxime astfel:
8 – Xandra
10 – Mihai Tristariu
12 – Ilinca și Alex Florea
Paula Seling a dat notele maxime astfel:
8 – Mihai Trăistariu
10 – Xandra
12 – Ilinca și Alex Florea
Ovi a acordat astfel punctele mari:
8 – Xandra
10 – Mihai Trăistariu
12 – Ilinca și Alex Florea
Luminița Anghel a acordat următorul punctaj:
8 – Mihai Trăistariu
10 – Xandra
12 – Ilinca și Alex Florea
Adrian Romcescu a oferit următorul punctaj:
8 – Mihai Trăistariu
10 – Xandra
12 – Ilinca și Alex Florea
Astfel, cei 10 finaliștii sunt:
Ilinca și Alex Florea, Mihai Trăistariu, Xandra, Anamaria Mirică, Tavi Colen și Emma, Maxim și Nicolae Voiculeț, Ramona Nerra, Eduard Santa, Instinct și Cristina Vasiu.
Semifinala Selecţiei a avut loc duminică, 26 februarie 2017, în studioul TVR, iar Finala se va desfășura pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.
Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.
Eurovision 2017. Prima ediție Eurovision a avut loc în Elveția
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Eurovision 2017. România participă la Eurovision din anul 1993
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.