Solistul va fi omagiat într-o gala extraordinară, în octombrie, luna în care cel mai iubit interpret din muzica ușoară românească ar fi împlinit 79 ani.
Timp de 14 ani, văduva artistului, Sida Spătaru, persoana care a fost alături timp de 30 de ani vedetei incontestabile a muzicii românești din perioada ‘70-90, a dus o luptă pentru ca numele lui Dan Spătaru să nu fie uitat.
Eforturile sale se concretizează anul acesta, pe 21 octombrie a.c., când, la Sala Palatului, aproape 60 de artiști, în mare parte muzicieni, vor urca pe scenă pentru a aduce aminte publicului de cel ce a lansat șlagăre nepieritoare precum ”Țărăncuță, țărăncuță”, ”Măicuța mea”, ”Trecea fanfara militară” ori ”Drumurile noastre”, melodii care se dovedesc la fel de savuroase și la modă chiar și astăzi.
Mirabela Dauer, Marina Voica, Maria Dragomiroiu, Aurelian Temișan, Gabriel Cotabiță, Daniel Iordăchioaie, Ciro de Luca, Aurelian Andreescu, Mihai Constantinescu, Silvia Dumitrescu, Nicoleta Nico Matei, Anca Țurcașiu, Carmen Rădulescu, Nelu Ploieșteanu Romică Țociu și Cornel Palade, Nelu Ploieșteanu, Octavian Ursulescu, Ion Suruceanu (Chișinău), Raoul și orchestra condusă de Viorel Gavrilă vor transforma spectacolul omagial ”In memoriam Dan Spătaru-”Drumurile Noastre” într-un marathon artistic ce peste patru ore.
La 14 ani de la moartea acestuia, Dan Spătaru va fi omagiat printr-o gală extraordinară. Văduva artistul este coproducătoarea spectacolului
”Mă rog ca cineva să mă audă. Cei de la Medgidia, unde soțul meu a fost cea mai mare personalitate pe care a dat-o vreodată orașul, au respins festivalul muzical ce-l omagia an de an, asta după 13 ediții. Dobrogean fiind, numele lui Dan Spătaru nici nu a fost băgat în seamă de autoritățile locale din Constanța, unde a locuit ani de zile iar aici, iar în București, toate promisiunile făcute la nivel administrativ, ca o stradă să-i poartă numele, au fost date uitării. Cam ăsta-i respectul arătat muncii de-o viață a artistului. Vă implor, nu lăsați numele soțului meu să piară”, își varsă oful Sida Spătaru, coorganizatoarea spectacolului, într-un interviu Libertatea publicat la începutul anului.
În anii 70-80 Dan Spătaru a vândut zeci de milioane de discuri în Europa de Est , în special Rusia, unde a jucat și în câteva lungmetraje.
CITESTE SI: