Scandalul mediatic făcut pe marginea separării lui Marcel Toader (aflat la al șaselea divorț) de Maria Constantin a trecut în faza lui “Ba pe-a mă-tii!”. După ce, la început, cei doi păreau că păstrează o tăcere respectuoasă unul la adresa celuilalt, pe măsură ce trece timpul, ei apar la posturi TV diferite, de unde aruncă săgeți verbale și acuze de infidelitate sau de cheltuire a banilor celuilalt.
Maria Constantin a fost mai rezervată în acuze, menționând orgoliile, neajunsurile și încăpățânările printre cauzele separării. De cealată parte, Marcel Toader a declarat că îi cunoaște personal pe cei cu care Maria l-a înșelat. Printre aceștia, i-a menționat pe Augustin Viziru și pe un comisar șef din garda de mediu, la rândul său căsătorit, având și copii.
Ce îi determină pe cei doi să iasă public și să se provoace prin intermediul mass-media și cum se explică intelesul publicului din România pentru asemenea scandaluri telenovelistice aflăm de la psihologul ziarului Libertatea.
“Interesul pentru asemenea povești bolnăvicioase este un indicator al nivelului scăzut de dezvoltare sprirtuală a unei nații”
“Din punct de vedere psihologic, avem de-a face cu o incapacitate a celor doi de a rezista trusturilor media concurente, care îi provoacă și le oferă bani mulți pentru a-și spăla în public rufele murdare. Acest scandal face foarte mare audiență, iar în urma audienței se obțin bani mulți din publicitate. Televiziunile împart acești bani cu cei doi protagoniști, a căror resonsabilitate este să vină cu informații mereu noi și șocante. E ca la teatru, unde actorii fac spectacol, iar cei din sală fie aplaudă, fie înjură. Important e că plătesc biletul. Interesul pentru asemenea povești bolnăvicioase este un indicator al nivelului scăzut de dezvoltare sprirtuală a unei nații”, susține psihologul.
“Românii își trăiesc viața privind viața altora”
“Cei doi protagoniști ai scandalului sunt oameni care, de-a lungul timpului, s-au obișnuit cu bani mulți făcuți ușor. Ei nu sunt oameni precum cei care își câștigă existența muncind 8 ore pe zi prin multinaționale sau la stat. O modalitate de a câștiga bani ușor este să apară fiecare la o televiziune unde audiența este mare și veniturile din publicitate, la fel de mari. Privind imaginea de ansamblu, totul e un spectacol plătit de cel care se uită la televizor și de pe urma căruia toți ceilalți încasează bani. Din păcate, românii sunt mai fascinați de viața altora decât să fie interesați în a o trăi pe alor. Psihologic vorbind, nația română trăiește, iubește și simte prin reprezentant. Românii sărută cu buzele altora, iubesc și suferă cu inima altora, nu au o viață emoțională bazată pe implicare proprie, ci sunt doar spectatori-plătitori la spectacolul vieții altora”, a încheiat Cezar Laurențiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potențialului Uman din București.
EXCLUSIV | Români în calea uraganului Irma. Cum s-au pregătit pentru fenomenul extrem