Cruduța a ales pentru petrecerea de anul acesta de Halloween 2016 o pereche de lentile de contact ce îi fac ochii de un verde desprins direct din filmele cu vampiri. Chiar dacă a reușit să îi bage în sperieți pe apropiați, se pare că au ajutat și noile sale sprâncene groase, care îi dau un aer gotic. ”Sunt groaznice!”, au spus unii.
Halloween 2016. Tradiții, superstiții și idei de costume pentru 31 octombrie
Halloween este o sărbătoare împrumutată de câţiva ani buni şi în România, care şi-a câştigat repede adepţi, mai ales că în noaptea de 31 octombrie cei care merg la petreceri se deghizează în zâne, prinţese sau prinţi, vampiri, vrăjitoare, mumii sau schelete.
În anul 835, Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creştină, Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, “Hallowmas” sau “All Hallows”. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje înfricoşătoare şi colindă din casă în casă, întrebând „Trick or Treat?”(n.r., Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare de genul că dacă nu li se dau dulciuri, persoana colindată va fi victima unei farse.
Unde mergi în România, de Halloween 2016
Castelul Bran, a cărui istorie nu are nimic de-a face cu Dracula sau cu alţi monştri, a intrat în circuitul turistic cu acest renume şi adună în fiecare an, la final de octombrie, mii de turişti.
Castelul Corvinilor, din Hunedoara, unde se află mai multe săli dedicate instrumentelor de tortură medievale şi unde sunt programate anual, de Halloween, puneri în scenă pline de sunete înfricoşătoare, merită vizitat de amatorii de distracţii horror.
Mult mai aproape de Bucureşti, Castelul Iuliei Haşdeu, de la Câmpina, e renumit pentru fantome şi şedinţe de spiritism în noaptea dovlecilor.
Citește și:
- Halloween 2016. Tradiții, superstiții și idei de costume pentru 31 octombrie
- Halloween în doi! 10 idei geniale pentru costume de cuplu
- Un site celebru în întreaga lume oferă ca premiu de Halloween o noapte de cazare în castelul Bran