Limba ţării de adopţie are încă multe secrete pentru Iulia, însă vedeta e deja familiarizată cu expresiile uzuale, aşa că nu întâmpină probleme când iese să cumpere pâine sau mirodenii, de exemplu. Iar pe lângă ghidul minimal de conversaţie, a-nceput să ia lecţii care o ajută să poarte discuţii mai lungi.
Ca să vedem cam “cu ce se mănâncă” hindi, vedeta PRO TV ne-a dezvăluit câteva dintre expresiile pe care le-a învăţat în ultimii ani, de când India i-a devenit a doua casă şi locul unde fuge de fiecare dată când are timp liber, între proiectele TV:
• Namaste = Salut de bun venit.
• Shukryia = Mulţumesc.
• Aap kaise hai? = Ce faci?
• Mein theek hoon = Sunt bine.
• Or app? = Dar tu/ dumneavoastră?
• Mein bhi theek hoon = Şi eu sunt bine.
• Aap ka naam kya hai? = Care este numele tău?
• Mera naam Iulia hai = Numele meu este Iulia.
• Mujhe mithai bohot pasand hai = Îmi plac dulciurile foarte mult.
• Mujhe bohot bhook lagi hai = Îmi este foarte foame.
• Mujhe paani chaahiy = Vreau apă.
• Mujhe neend aayi hai = Mi-e somn.
• Phir milenge = Ne vom revedea curând.
• Jaldi milenge = Ne vedem în curând.
• Kya hua? = Ce s-a întâmplat?
• Kuch nahi = Nimic.
• Main bohot khush hoon = Sunt foarte fericită.
• Kya baat hai? = Ce spui? (în sensul de “Incredibil!”).
Iulia n-a făcut un secret din faptul că, în India, şi bucătăria a cucerit-o. Ne-a mărturisit că şi-a încercat priceperea de chef amator, dar a constatat că… nu e tocmai floare la ureche să găteşti preparatele tradiţionale, aşa că a renunţat, lăsându- i pe cei mai pricepuţi să se-nvârtă printre oale şi cratiţe. “Am încercat de două ori, împreună cu o prietenă, să gătesc mâncare indiană, însă prefer să mă bucur de talentaţii bucătari din India şi de preparatele lor. Una dintre preferatele mele este palak paneer, o mâncare foarte bună din brânză de vaci în sos se spanac”, ne-a declarat Iulia, dezvăluindu-ne şi cum se face acest preparat delicios.
Iată cum se face palak paneer
Ingrediente: 100 ml smântână, 250 g spanac, 150 g brânză de vaci, o linguriţă de mentă mărunţită, 50 g unt, o lingură de pudră de chilli roşu, 5 linguri de ulei, o roşie, o ceapă, o căpăţână de usturoi, o linguriţă de ghimbir feliat subţire, seminţe de chimion, sare.
Mod de preparare: se pune spanacul la fiert, iar ceapa şi roşia se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei se pun la călit usturoiul tocat, ceapa şi seminţele de chimion, timp de 5-8 minute. Se adaugă roşia şi se lasă pe foc până capătă o consistenţă moale. Apoi se adaugă restul ingredientelor, cu excepţia spanacului şi a brânzei, şi se lasă pe foc 5-10 minute. După acest interval, se adaugă brânza şi spanacul şi se lasă pe foc alte 10 minute. La sfârşit se adaugă smântâna.
Astăzi ÎMPLINEŞTE 36 DE ANI! Oare ce-i va dărui iubitul?
Azi e o zi specială pentru frumoasa vedetă: împlineşte 36 de ani! Dacă putem doar să bănuim că se va trezi în braţele lui Salman Khan şi că acesta îi va face un cadou fabulos de ziua ei, un lucru e cert: Iulia, personal, nu a planificat mare lucru pentru aniversare, ci doar o mică petrecere cu prietenii din India. “Nu mi-am făcut planuri pentru ziua mea. Voi lăsa totul să curgă, viaţa m-a surprins plăcut de multe ori, fără să-mi fac planuri. Cel mai probabil, spre seară, se vor aduna câţiva prieteni să sărbătorim. Nu-mi doresc nimic în mod special. Să fim toţi sănătoşi, că pe restul le facem singuri”, ne-a mărturisit vedeta PRO TV.