Smiley – ”cremă de legume”
”Este o supă lejera, finuță, cu un adaos de puțin lapte capătă o culoare și gust plăcut la gust, ușor de digerat. Se consuma la prânz dar si seara, înainte de culcare si o recomand ca un pansament pentru stomac dar și pentru suflet”
Loredana Groza- ”supa de fazan”
”Este regina supelor, datorita gustului inconfundabil, greu de preparat pentru că necesită timp. Se adaugă legume întregi pentru a avea un gust deosebit, dacă are puncte de grăsime se degresează cu grijă pentru a fi o supa perfectă și se serveste caldă. De preferat seara pentru un somn linistit, plăcut și cu vise minunate!”
Pavel Bartos –”ciorba de pui ardelenească”
”Dreasă cu smântană capătă un gust plăcut ce te satiface din plin, mai ales ca este aromată cu puțin tarhon cea ce o face sa devina inconfundabilă. Plina de legume consistente poate fi consumată la prânz dar și seara, atenție făra pâine pentru ca o sa capatati rotunjimi, ce le veți da jos cu greu!”
Andreea Marin-”consomme Celestine”
”Este o supa concentrată în care s-au adunat substanțe minerale foarte hrănitoare organismului, cu adaos de clătite usor sărate în care puneți și puțina verdeață pentru culoare și aroma. Atenție clătitele le veți tăia sub forma unor tăitei lungi subțiri și finuti (în tradiția chineză acestia reprezintă longevitatea)”
Cătălin Măruță- ”merengue”
”Este un desert extrem de dulce, dar atât de plăcut încât uiți sa mai bei și apa . Cu un adaos de cremă de ciocolata devine fantasmagoria gusturilor, adica toate aromele adunate într-o singură prajitură. Atenție este foarte greu de preparat trebuie să ai experiență, un aparat bun sau un tel perfect pentru a încorpora aerul și totdata aromele Prajitura poate fi consumată după prânz, dar să știți că merge și ceva mai încolo însă niciodata seara, este mult prea dulce și nu va ia somnul!”
Andra- ”Gulaș”
” Preparat tradițional al etniei maghiare, dar si cu mici influențe românesti, este mancarea perfectă pe care o pot denumi ,”regele gusturilor,” În acest preparat sunt adunate toate aromele pământului, dulceața ardeilor fie ei și iuti, pentru că fără puțin iute nu merge vinul deloc, ceapă din abundență, care te face să mai lacrimezi din când în când datorita infexiunilor sale.”
Delia- ”supa de găină”
”Este un preparat lejer, plăcut la gust și o recomandată în răceli pentru ca alină suferința și trece febra, dacă adaugi și putin mai mult pătrunjel aromat faci o supa fantastică si plăcută pentru a fi consumată la prânz sau seara în curele de slăbire!”
Mihaela Radulescu- ”souffle surprise”
”Este un desert exuberant, preparat prin incortorarea aerului în imaculatul albuș de ou, apoi pusă înghetata aromata pe un pat de blat sau pișcoturi de șampanie, îmbrăcat totul cu foi de balt subițri sau piscoturi și învelită prajitura cu albușul de ou îndulcit.
Pusă la cuptor (prăjitura, a se înțelege odată) va căpata consistență și o culoare perfectă, ușor rumenie, ca și când ai fi pus-o la soare să se bronzeze! O recomand (din nou, oameni buni, este vorba de prajitură!) a fi consumată seara după un spectacol sau în pauza spectacolului alături de o cupă cu șampanie plină cu exuberanță!”
Florin Salam- ”Pui la rotisor”
”Este un preparat ce îl poți consuma cu mujdei de usturoi, cu mamaliguță calda și gustoasă, stropit (puiul!) cu un pahar de vin de viață lungă. Datorita mujdeiului merge numai la anumite ore și nu recomand ca apoi să călătoriți în transportul în comun.”
Florin Calinescu- ”Friptură de curcan”
”Este fantastic, foarte greu de preparat și vă trebuie un timp îndelungat, de vreo 4-5 ore, nu te joci, așa cu una cu două, hop, vreau si eu sa fac curcan. Aici trebuie să ai răbadare, condimentarea trebuie făcută cu mare atenție pentru că, dacă adaugi ceva mai mult, deja gustul se schimbă. Poti adăuga, la fripură ,”of course”, și puțină zeamă de lamaie ce va face din acest preparat un Rege al fripturilor.”
Adrian Minune- ”ciorba de burtă”
”Este un preparat destul de costisitor, însă ținând cont de valorile de pe la gâtul si din buzunarul unora, mai ales când ai si o mașina fițoasă din care cobori, este chiar ieftină. Revenim la ciorba cu ceva burtică, care, acrită cu oțet, devine plăcută la gust. Mai ales că smântăna o face sa fie mai grasă și consistentă. Este consumată cu precadere la mesele de prânz, dar și după un chef al dracului de solicitant cu o muzică pe măsură, aaa…. sa nu cumva să vă treacă prin cap ca ar merge mâncată după un concert de la filarmonică, pentru că sigur vă va fi extrem de rău! Ciorbița asta atât de populară are si puțin gogosar roșu, asta ca să adopte moda actuala, unde este alb punem și puțin roșu ca sa nu ne deochem !”