Vlad Ivanov este unul dintre cei mai titraţi actori români de teatru şi de film, cu numeroase roluri remarcate în afară şi cu apariţii memorabile în mai multe producţii.
Într-una dintre acestea, l-a avut ca partener pe celebrul Jim Carrey. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, atât pe platoul de filmare cât şi în afara acestuia. Prezent la Cluj, la TIFF, unde este membru în Juriul competiţiei, Vlad Ivanov a declarat că actorul american s-a interesat prin intermediul agentului său cu privire la „personalitatea actorului român” care avea să îi devină partener de platou. Carrey se asigura astfel că energia filmărilor va fi una pozitivă.
Cei doi au jucat împreună în lungmetrajul foarte recent lansat „Dark Crimes”, regizat de Alexandros Avranas. „Era într-o filmare cu Anthony Hopkins şi am început să discutăm despre felul în care ne facem noi personajele şi mi-a zis „hai să lăsăm discuţia asta pentru după filmare, vino la mine acasă şi am să-ţi spun ceva„. Mi-a spus despre Hopkins că i-a mărturisit că atunci când s-a pregătit pentru Tăcerea mieilor s-a gândit la un tigru rănit, căruia nimeni nu-i mai dă nicio şansă, dar e în stare să muşte mortal în secunda a doua. Mi-a mai zis că el, în Ace Ventura s-a gândit la un struţ care dă tot timpul din cap. Ei se gândeau la aceste animale, practic le-au împrumutat comportamentul, ca să zic aşa. Eu mă gândesc pentru următorul meu rol, poate o găină, cine ştie”, a declarat Vlad Ivanov cu acest prilej.
Vlad Ivanov s-a născut pe 4 august 1969, la Botoşani. A absolvit Şcoala Populară de Artă din oraş, apoi, în 1995, Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesoarei Sanda Manu. A jucat roluri principale în producţii premiate la cele mai mari festivaluri din lume, printre care: „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, deţinător al unui Palme d’Or, „Poliţist, adjectiv“, „Concertul“ sau „Principii de viaţă“. Printre cele mai importante roluri din teatru se numără cele din „Ioana d’Arc. Pagini de dosar“, „Elisaveta Bam“, „Ivanov“, „Omul cel bun din Seciuan“. A obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles pentru „4,3,2“, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Un duel“ şi Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru „Omul cel bun din Seciuan”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru filmul „Poliţist, adjectiv“.
CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)
Mădălina Ghenea, despre dragostea de mamă și viața de vedetă. ”Am plătit cu vârf și îndesat prețul celebrității”