”Am 80 de ani și nu-mi vine să cred. Sunt plin de tinerețe, sunt agil, sunt în plină formă, am mintea întreagă, mănânc bine, fac exerciții fizice; am noroc, poate, părinții mei au trăit până la puțin peste o sută de ani”, a declarat el într-o conferință de presă organizată în orașul de pa Coasta de Azur cu numai câteva ore înainte de proiecția celui mai recent lungmetraj al său, comedia ”Cafa Society”.
„E grozav, dar nu mă simt deloc bătrân. Acum, sunt conștient că într-o dimineață nu mă voi mai trezi sau voi avea un atac cerebral…și voi fi una dintre persoanele alea de le vezi în scaunul cu rotile și vei spune: Îți amintești de el? A fost Woody Allen. Însă, până acest lucru se va întâmpla voi continua să fac filme atâta timp cât unii oameni sunt suficient de proști pentru a-mi finanța proiectele”, a continuat regizorul.
„Cafe Society” este o poveste romantică din anii `30 de la Hollywood ce a putut fi văzută pe ecrane miercuri la deschiderea festivalului. Este a treia oară când un film al lui Allen, care nu a intrat în competiție, a deschis evenimentul, după „Hollywood Ending” în 2002 și „Midnight in Paris” în 2011.
Lista cineaștilor care vor desemna laureații din cele 21 de pelicule aflate în competiție îl include și pe regizorul ungar Laszlo Nemes, câștigător în 2016 al Oscarului pentru ”Cel mai bun film străin” cu ”Son of Saul”, din distribuția căruia face parte și actorul român Levente Molnar. Alături de cei menționați, juriul din acest an mai este alcătuit din actorul canadian Donald Sutherland, regizorul francez Arnaud Desplechin și actorul danez Mads Mikkelsen.
La marele premiu Palme d’ Or la aspiră în 2016 și regizorii români Cristian Mungiu, cu lungmetrajul ”Bacalaureat”, și Cristi Puiu, cu „Sierra — Nevada”.